Jau drīzumā būs skatāms jauns raidījums "Te", kas aicinās atklāt Latviju no jauna

Jau pēc dažām dienām – 2012. gada 25. decembrī – LTV 1 skatīsimies pirmo jaunā tematiskā cikla "Te!" raidījumu, kas no sava skatpunkta aicinās ikvienu no mums atklāt Latviju no jauna.

Sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA) raidījumu veido profesionāls autoru kolektīvs no "Vides filmu studijas" (VFS), ar kuru jau iepriekš bijusi veiksmīga kopīga darba pieredze. VFS uzņemtās īsfilmas, kas stāsta par Latvijas pievilcību ārvalstu skatītājiem, vairākkārt plūkušas laurus starptautiskos tūrisma filmu festivālos.

Šai reizē TAVA un "Vides filmu studija" satikušās, lai, tēlaini runājot, piemestu savu pagali ugunskurā, ar kuru gribas sasildīt vietējo tūrismu. Šā gada rudenī tika izsludināta plaša vietējā tūrisma popularizēšanas kampaņa, kas ilgs visu nākamo gadu. Jaunais raidījums, kuru no savas puses atbalsta arī LTV 1, stāstīs par bagātībām, kādas slēpjas mūsu zemē un gaidīt gaida, lai tiktu, pēc VFS formulējuma, jaunatklātas.

Raidījumam dots īss un kodolīgs nosaukums "Te!", ne bez nodoma liekot izsaukuma zīmi galā. Jaunatklāšana tiks veikta, lai "apzinātu un atspoguļotu vietējās vērtības un masveidā popularizētu vietējo tūristu ceļošanu visās gada sezonās".

"Te!" būs stundu garš raidījums, kuru pārmaiņus vadīs seši raidījuma vadītāji. Gustavs Terzens un Marta Selecka risinās studijas tipa sarunas, taču... autobusā, mazpilsētas skvērā, nomaļā pieturā vai citā tikpat neierastā vietā. Akcents tiks likts uz jaunām vietām, notikumiem un satikto cilvēku iedvesmas stāstiem.

Pauls Timrots sev raksturīgajā neatkarīgā eksperta stilā ravēs mūsu zemītes tūrisma infrastruktūras un servisa nezāles un pastāstīs par pozitīvajiem paraugiem.

Santa Bindemane sadarbībā ar režisoru Dzintaru Dreibergu "meklēs ieganstus, lai atklātu emocionālas un relaksējošas vērtības pilsētvides daudzveidībā".

Dace Grimze un Māris Olte kopā ar mūsdienu aroda profesionāli dosies izbraukumā, lai iepazītu un portretētu kādu tradicionālu latviešu amata pratēju.

Savus stāstus ar jaunatklāšanas lādiņu veidos arī jaunie režisori un operatori no Baltijas kinoskolām.

Raidījumu galvenais režisors būs Uģis Olte, bet vadošais operators - Valdis Celmiņš.

Šobrīd plānoti seši raidījumi – trīs būs 25., 26., un 31. decembrī, viens 2013. gada 1. janvārī un divi 7. un 14. februārī. Raidījums sāksies pulksten 18.30 un ar dažu dienu nobīdi tiks atkārtots. 

Jau šobrīd var pačukstēt, ka pirmajā raidījumā tiks mērots ceļš uz Rēzekni un Rucavu.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.tava.gov.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Daugavkrasti
,


Biznesa augstskola Turība
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80120993sec.