Ir atklāts Skrundas muižas muzejs ar unikāliem eksponātiem

Skrundas muižā ir izveidots muzejs, kurā Skrundas iedzīvotāji un muižas viesi var aplūkot Latvijas teritorijā atrastā, iespējams senākā četrkājainā dzīvnieka pasaulē - Ventastega Curonica maketu, kā arī apskatīt slavenā latviešu gleznotāja Jāņa Lauvas darbus un senā novada vēstures liecības. Skrundas muižas muzejā ir iespēja iepazīties ar Skrundas lokatora vēstures liecībām un cilvēku likteņstāstiem, kas ar šo būvi saskārušies.

Skrundas muižas muzeja atklāšana notika šī gada 10.maijā. Muzejā ir skatāms Latvijas Dabas muzeja vecākā paleontologa Ivara Zupiņa vadībā izveidotais viena no pasaules senāko četrkāju, reptiļa Ventastega Curonica makets. Maketu pēc 365 miljonu gadu senā, Kurzemes ūdeņos mitušā un Skrundas apkaimē atrastā reptiļa fosilijām un zinātnieku veiktajām vizualizācijām, veidojis skulptors Ivars Drulle. Zinātnieki noskaidrojuši, ka četrkājis bijis aptuveni metru garš un pārticis no zivīm. Ventastega Curonica varētu būt viens no senākajiem dzīvniekiem, kas jebkad no ūdens izkāpis uz sauszemes - tas Latvijas teritorijā dzīvojis jau 100 miljonus gadu pirms dinozauru parādīšanās.

Skrundas muižas muzejā ir uzstādīti divi skārienjūtīgi stendi, ar kuru palīdzību interesentiem ir iespēja apskatīt vēsturiskos materiālus interaktīvā vidē.

Skrundas muižas muzejā ir izvietotas ekspozīcijas par muižu un tās vēsturi, kā arī par novada atpazīstamākajiem simboliem, notikumiem un ievērojamiem cilvēkiem.

Īpaša pateicība tiek izteikta Skrundas novada domes priekšsēdētājai Nellijai Kleinbergai, Skrundas novadniecei Skaidrītei Cihovskai, rakstniekam un vēsturniekam  Arturam Heniņam, komponistam Edgaram Račevskim, Intam Folkmanim, Jānim Blūmam, Dacei Reinkopai, Ivaram Enģelim, Baibai Eversai, Agnim Rumpim un Ivaram Zupiņam. Pateicamies mūziķim Goran Gora (Jānim Holšteinam-Upmanim) par muzikālo pavadījumu un atmosfēras radīšanu.

Skrundas novadam ir ar ko lepoties!

Vairāk informācijas par Skrundas muižu var aplūkot mājas lapā www.skrundasmuiza.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55227399sec.