Rīgas Festivālu ietvaros Saulkrastos norisināsies koncertprogramma "Lielpilsētas stāsts"

2013. gada 7. jūnijā 19.00 Rīgas Festivālu ietvaros Saulkrastu domes zālē koncertprogramma "Lielpilsētas stāsts".

"Lielpilsētas stāsts" ir mūsu, laikmetīgās pasaules cilvēku, muzikāls ceļojums. Izmantojot gan pašu radītus, gan citu mūsdienu autoru sacerētus darbus, ielūkosimies modernā cilvēka personībā un tās īpatnībās/dīvainībās. Koncertā sastapsim urbānās skaņas, ārprātīgu dzīves tempu, krasus kontrastus, kā arī meditatīvus skaņu audumus un patvēruma meklējumus dabā. Ieejas biļetes - pirms koncerta.

Trīs dažādu mūzikas pasauļu pārstāvji apvienojušies, lai pastāstītu jums stāstu. Arvīds Kazlausks ir viens no trīsdesmitgadnieku paaudzes profesionālākajiem un radoši ziņkārīgākajiem saksofonistiem, kurš labprāt iesaistās neiepazītu mūzikas teritoriju izpētē. Edgars Raginskis raksta un spēlē mūziku, kā arī atskaņo un apspriež to Latvijas Radio 3 "Klasika" viļņos.

"Lielpilsētas stāsts" ir mūsu, laikmetīgās pasaules cilvēku, muzikāls ceļojums. Izmantojot gan pašu radītus, gan citu mūsdienu autoru sacerētus darbus, ielūkosimies modernā cilvēka personībā un tās īpatnībās/dīvainībās. Koncertā sastapsim urbānās skaņas, ārprātīgu dzīves tempu, krasus kontrastus, kā arī meditatīvus skaņu audumus un patvēruma meklējumus dabā.

Var teikt, ka šāds muzikāls ceļojums sācies jau pirms vairākiem gadiem Indijā, kad tapa Edgara Raginska skaņdarbs obojai, klarnetei un elektronikai VISIT INDIA (to Spīķeru koncertzālē pirmatskaņoja Normunds Šnē, Guntis Kuzma un DJ Krii jeb Kristaps Krievs). Kā idejisks turpinājums šajā koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos jauns Raginska skaņdarbs par cita ceļojuma iespaidiem – šoreiz saksofonam un elektronikai. Tas būs ceļojums pa un varbūt arī no pilsētas džungļiem. Skanēs arī Latvijā mazzināms vācu 80. gadu meditatīvais minimālisms – Eiropas un Āzijas garīguma kombinācija Hansa Otes cikla "Stundu grāmata" fragmentos.

Laikmetīgo akadēmismu caurvīs DJ Krii skaņu un laiktelpas improvizācijas. Šis virtuozais elektroniskās pasaules pārstāvis jau vairāk nekā 15 gadu izkopj individuālu, vienlaikus demokrātisku un estētiski smalku muzicēšanas manieri, izmantojot cilpmašīnu, sampleri, skaņuplašu atskaņotāju un datorvidei radītas skaņu programmas.

Mūziķi:

Urban Trio:

Edgars Raginskis, klavieres

Arvīds Kazlausks, saksofons

DJ Krii (Kristaps Krievs), skaņuplates, cilpmašīna, dators

Programma:

DJ Krii, Jaceks Grudzeņs, Hanss Ote, Edgars Raginskis (jaundarbs), Karena Tanaka, Jakobs Ter Velheiss


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46696591sec.