Apskata Jūrmalas un Rīgas vadošās medicīnas klīnikas

2013. gada 22. un 23. maijā Latvijā viesojās pieci Lietuvas delegācijas pārstāvji - Laimutis Paškevičius  MD, MBA, Artūras Seibutis, Vidmantas Samuitis,Ramunė Navickienė un Rasa Ambrozaitienė.

Vizīte sākās Jūrmalā, ar tikšanos Hotel Jūrmala SPA, kurā piedalījās Lietuvas viesi un Latvijas pārstāvji - Veselības centra 4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, Veselības centra 4 medicīnas tūrisma direktore Anda Aleksandrova, Jūrmalas Domes Tūrisma informācijas centra pārstāve Anita Birze un Medicīnas tūrisma centra projektu vadītāja Zane Šteinberga. Vizītes laikā delegācija viesojās Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, kūrorta rehabilitācijas centrā „Jaunķemeri”, Jūrmalas slimnīcā, Amber Spa Boutique Hotel un Baltic Beach Hotel. Tādejādi viesi ieguva pilnvērtīgu priekšstatu par Jūrmalas pilsētas piedāvājumu un jaunumiem ārstniecības, kurortoloģijas, rehabilitācijas un skaistumkopšanas jomā.

Nākamajā dienā Lietuvas delegācija viesojās Rīgā, kur dienas sākumā tika organizēta tikšanās Veselības centra 4 Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikā. Šeit lietuviešu viesi satikās ar Rīgas vadošo klīniku vadītājiem un Veselības aprūpes darba devēju asociācijas biedriem – Māri Rēvaldu, Māri Andersonu, Ivetu Ģīli, Natāliju Točiļenko, Jāni Bendiku, Ivaru Tolmani, Sandru Dimanti, Unu Brūnu, Jāni Birku, kā arī ar SIA „Veselības centrs 4” medicīnas tūrisma direktori Andu Aleksandrovu.

Tikšanās laikā tika pārrunāti abām valstīm būtiski jautājumi kā, piemēram, pēdējās aktualitātes ēnu ekonomikas apkarošanā un korupcijas izskaušanā veselības aprūpes sistēmā, sadarbība medicīnas tūrisma jomā, ar mērķi kopēji attīstīt medicīnas tūrismu, piedāvājot Baltijas valstu medicīniskos pakalpojumus citās valstīs. Tika apspriesti arī jautājumi par ārstniecības riska fondiem, kādos gadījumos Ārstniecības riska fonds ir tiesīgs piedzīt pacientam izmaksāto atlīdzību no ārstniecības iestādes regresa kārtībā. Apskatot Dermatoloģijas un ķirurģijas klīniku un izrunājot aktuālos jautājumus, viesi devās uz MFD Veselības centru „Iļģuciems” un Latvijas Amerikas acu centru.

Pēc klīniku apskates Lietuvas viesi devās uz Pērnavu, kur piedalījās nozīmīgā konferencē – Medicīnas tūrisma nākotne. Šajā konferencē tika runāts par Igaunijas medicīnas tūrisma attīstību, unikālajiem medicīnas produktiem un Baltijas valstu klasteru attīstību. Konferencē piedalījās  arī pārstāvji no Latvijas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40693903sec.