Līvānos Latvijas Baptistu draudžu savienības Draudžu dienas

2.-4. augustā Līvāni kļūs par Latvijas sirds atslēgu

Ar Lielās Mūzikas balvas laureāta, pianista R. Zariņa solokoncertu 2. augusta vakarā plkst. 18.00 Līvānu Kultūras centrā, Līvānos iesāksies neaizmirstama nedēļas nogale. Trīs dienu garumā, no 2.-4. augustam, pilsēta, kuras moto Atslēga Latgales vārtos, kļūs par sirds atslēgu ikvienam.

Radošā pēcpusdiena, mākslinieku plenērs Daugavas krastā, vokālās grupas "Framest" solistes L. Ēces-Kalniņas un "OKartes skatuve" dalībnieka O. Deigeļa koncerts, amatnieku un rokdarbnieku tirdziņš, sporta aktivitātes, atrakcijas, izklaides un klauni. Noslēgumā vakara un rīta kulminācija Daugavas krastā, proti, 3. augustā plkst. 21.00 "Vakara ugunskurs" un 4. augustā plkst. 12.00 brīvdabas Dievkalpojums.

Kultūras, sporta un sadraudzības programmas pasākumi norisināsies LBDS (Latvijas Baptistu draudžu savienība) Draudžu dienu Atslēgas Līvānos ietvaros ar Līvānu novada domes atbalstu.

"Šīs Draudžu dienas ir brīnišķīga iespēja atkal mums Latvijā sākt domāt un runāt par garīgām vērtībām" tā saka Līvānu novada domes pārstāve Ginta Kraukle.

"Draudžu dienās 2.-4. augustā Līvānus apmeklēs ap 400 ģimeņu no visas Latvijas. Tas dos lielu atpazīstamību mūsu pilsētai, taču pats galvenais – Dieva svētību mūsu novada  iedzīvotājiem, viņu iecerēm un darbiem. Baptisti ir vieni no Latvijas tradicionālo konfesiju pārstāvjiem. Gan bīskaps Pēteris Sproģis, gan pārējie, ar kuriem esmu ticies, ir dvēseliski gaiši, jauni, enerģiski noskaņoti cilvēki! Draudžu dienu mērķis nav kādu pievērst ticībai, bet gan vairot labestību mūsu sabiedrībā. Ir svarīgi atdzīvināt vērtības – mīlestību, palīdzību, kalpošanu, došanu otram. Šī ir lieliska iespēja!", uzsver LR Saeimas deputāts Jānis Klaužs.

LBDS Draudžu dienas ir ikgadējs pasākums, kas norisinās kādā no Latvijas pilsētām. Iepriekš Draudžu dienas notikušas Liepājā, Ventspilī, Rīgā u.c., pirmo reizi Latgalē. To ietvaros notiek arī LBDS kongress un šoreiz kristīgo konfesiju paneļdiskusija „Iespējas un izaicinājumi Latgalē."

Paralēli tam tiks apmeklēti vecie un vientuļie cilvēki Līvānu slimnīcas Ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļā, kur pastāvīgi uzturas ap 50 cilvēku. Plānots apmeklēt arī alternatīvās aprūpes centru "Rožlejas" un biedrību "Baltā māja", kas ir dienas centrs gan cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem, gan arī invalīdiem un veciem ļaudīm. Savukārt pilsētas centrā tiks izveidots bērnu laukums.

"Daudzus gadus cilvēki no Latgales ir braukuši uz Rīgu, Liepāju, Ventspili svinēt Draudžu dienas. Šogad visi dosimies uz Latgali. Kad sākām sarunas ar pilsētas vadību par iespēju organizēt svētkus Līvānos, piedzīvojām siltu uzņemšanu un redzējām, ka vadība ir patiesi pilsētas patrioti. Vadība aicināja: "Nāciet, palīdziet, kalpojiet!” Šoreiz gribam ne tik daudz atbraukt un uztaisīt svētkus sev, bet braukt ar apziņu, ka varam būt šeit un darīt kaut ko labu citiem.", tā saka LBDS bīskaps Pēteris Sproģis.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.lbds.lv


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56099606sec.