Rēzekne aicina - Tio saldējuma svētki, Zeimuļa viena gada svinības un citi pasākumi

Augusta beigas vēl nenozīmē dažādu pasākumu apstāšanos Latvijas pilsētās, gluži pretēji. Turpinājumā ieskats Rēzeknes pilsētas pasākumos, kas plānoti augusta beigās un pašā septembra sākumā. Šādi Latgales un Rēzeknes apceļošanu vari apvienot ar dalību dažādos pasākumos.

Jau šajā piektdienā, proti, 23. augusta pulksten 11.00, apmeklētājus Rēzeknes viesus un apmeklētājus aicina Tio Saldējuma svētki, kas norisināsies Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā. Ikgadējie saldējuma svētki tiek rīkoti sadarbībā ar Rīgas piena kombinātu. Svētku laikā apmeklētāji varēs nobaudīt dažādas saldējuma šķirnes, iesaistīties konkursos un jautrās stafetēs, balvās saņemot saldējumu. Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs vēsta: "Lai piedalītos "Bērnu zīmējumu konkursā", uz papīra vai kartona jāuzzīmē Tio vai cits Rīgas piena kombināta ražotais saldējums un zīmējums jāņem līdzi uz pasākumu, kur to varēs iesniegt žūrijai." Saldējuma svētku laikā notiks arī koncertuzvedums "Čučumuižas vasaras raibumi" ar "Čučumuižas" varoņu piedalīšanos.

No 30. līdz 31. augustam no pulksten 16.00 līdz 20.00 norisināsies Multimediju festivāls, kas pirmajā dienā apmeklētājus pulcēs Latgales Kultūrvēstures muzejā, bet otrajā - ARPC "Zeimuļs".

30. augusta programma:

plkst. 16:00 izstādes "Cylvāks" atklāšana Latgales Kultūrvēstures muzejā. Izstādē vietējo mākslinieku gleznas, grafikas, fotogrāfijas un tēlniecība, kuru mērķis ir apzināt un izvērtēt cilvēka iekšējās un ārējās pasaules mijiedarbību Latgales reģionālajā kontekstā. Šajā dienā tapušo plenēra "Жаворонакс Rēzeknē" mākslinieku darbu izstādes atklāšana.Vakara programmā akustiskā mūzika ar bardu tradīcijas turpinātājiem kā no Latgales, tā arī no citiem Latvijas reģioniem. Pasākuma gaitā skatītājiem un klausītājiem būs iespēja izmēģināt pašu mākslinieciskās prasmes nelielā performancē.Pēc oficiālās daļas noslēguma viesi tiks aicināti turpināt pasākumu intīmākā atmosfērā salona "Lāde" telpās, kur biedrības Artistence biedri piedāvās pankūkas ar tēju, radošās darbnīcas un sociālas aktivitātes biedrības mūziķu organizētā improvizāciju koncerta pavadījumā.

31. augusta programma:

Pasākumu programmu  Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs" atklās literāte Ieva Melgalve ar sava nupat iznākušā romāna "Mirušie nepiedod" priekšlasījumiem. Vakara programmā rokopera "Krauklis" pēc Edgara Alana Po poēmas motīviem, kuru uz Rēzekni atved muzikālā apvienība "Pūce". Tāpat vakara gaitā būs iespēja dzirdēt liriskus motīvus "Pūces" izpildījumā, redzēt rietumu un austrumu kultūru simbiozi dejā apvienības "Fusion Kin" izpildījumā un būt par lieciniekiem vērienīgam UGUNS šovam. Vakara formālo daļu noslēdz Rēzeknē jau dzirdētā postfolkloras grupa "Miglas Asni". Neformālā vakara daļa turpināsies salonā "Lāde". 

Savukārt, 1. septembrī norisināsies "Zeimuļa" viena gada jubilejas pasākums. 4. septembra pulksten 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā tiks atklāta izstāde Ceļojošā medaļu tēlniecības izstāde "Pikaso torte", kas turpināsies līdz pat 28. augustam. Izstādē piedalās Lisabonas universitātes Mākslas fakultātes studenti, Latvijas Mākslas akadēmijas un LMA Latgales filiāles studenti un pasniedzēji, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas medaļu mākslas studijas dalībnieki.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47233891sec.