Mūzikas virtuozs Vadims Geiko viesojas Rēzeknē

9. novembrī pulksten 16.00 Rēzeknes pilsētas Kultūras namā viesosies pasaules slavu iemantojušais ģitāras virtuozs Vadims Geiko kopā ar Latvijas Nopelniem bagāto operetes teātra mākslinieci, brīnišķīga soprāna īpašnieci Albīnu Kožikovu.

Šoreiz koncertā mākslinieki izpildīs senās krievu un čigānu romances.

Vadims Geiko ir vienīgais lokālā mēroga ģitārists, kurš pēdējo 20 gadu laikā sniedz klasiskās ģitāras koncertus uz profesionālās skatuves. Leģendārais mūziķis ar koncertiem ir viesojies Ņujorkā, Maskavā, Helsinkos, Varšavā, Berlīnē, Parīzē un citviet pasaulē. Neatkārtojams mūzikas baudījums ir garantēts.

Koncerta viesis ir vairākkārtējs Vissavienības ģitāristu festivālu laureāts, panākumus guvis festivālos Lietuvā, Doņeckā, Kijevā un citur. Vadims Geiko vairākkārt ir ticis aicināts uzstāties radio un televīzijā, ir ieskaņojis vairākas kinofilmas. Skaņu plašu ierakstu firma "Melodija" 1970. gadā Maskavā izdeva Vadima Geiko skaņu plati.

Kopš 1968. gada – Latvijas valsts filharmonijas solists – ģitārists. Vadima Geiko repertuārs ir ļoti plašs, mākslinieks spēlē gan klasisko mūziku, gan dažādus spāņu, latīņamerikāņu un latviešu skaņdarbus.

Māksliniekam patīk ieviest savā darbībā dažādas inovācijas – ar speciālu ģitāras aprīkojumu tiek panākts klavierēm līdzīgs mūzikas skanējums. Elektroniski akustiskās spāņu klasiskās ģitāras spēle ir viena no Vadima Geiko inovācijām, kurai Eiropā šobrīd nav analogu piemēru.

Albīnu Kožikovu Latvijas skatītāji atceras kā Rīgas Operetes teātra solisti un interesants ir fakts, ka tad, kad Rīgas Operetes teātris pēdējo reizi viesojās Maskavā, tad tikai Albīna Kožikova tika uzaicināta kopā ar Maskavas Lielā teātra solistiem piedalīties valdībai sniegtajā koncertā. Arī Vadims Geiko ir uzstājies kopā ar Maskavas Lielā teātra un čigānu teātra „Romen” aktieriem.

Albina Kožikova aktīvi nodarbojas ar koncertdarbību Latvijā un Vācijā. Dziedātāja pastāvīgi paplašina savu repertuāru. Viņas sniegto koncertu programmā ir operešu ārijas un dueti, krievu romances, ārijas no mūzikliem, populārās dziesmas. Daudzu gadu laikā ļoti populāras ir programmas, kurās ietilpst Oskara Stroka, Īzaka Dunajevska vokālie skaņdarbi, senas krievu romances. Pēdējos gados viņas repertuārā nozīmīgu vietu ieņem krievu un Rietumeiropas komponistu garīgā mūzika.

Biļetes iepriekšpārdošanā Rēzeknes pilsetas Kultūras nama kasē: Ls 5.00.




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46603107sec.