Niks Matvejevs radījis jaunu koncertprogrammu «Debesis ir vaļā»

Nika Matvejeva un Elizabetes Zagorskas koncerti "Debesis ir vaļā" par godu Kristus augšāmcelšanās svētkiem

Tuvojoties Kristus augšāmcelšanās svētkiem talantīgais komponists un spēcīgas balss īpašnieks Niks Matvejevs radījis mūziku jaunai koncertpogrammai Debesis ir vaļā. Kopā ar dziedātājiem Elizabeti Zagorsku, Ati Auzānu un Jāni Lemeži, aprīlī viņš uzstāsies ar koncertiem Jelgavā, Siguldā, Durbē, Kuldīgā un Saldū.

Mūziķis Niks Matvejevs atklāj: "Lieldienu dziesmu rakstīšana īpaši baznīcām nebija viegls uzdevums. Tam ir ļoti uzmanīgi jāpieiet. Baznīcām Lieldienu dziesmu praktiski nav, ko nevar teikt par Ziemassvētku dziesmām. Tautas Lieldienās runā par olām un šūpolēm, baznīca par Kristus augšāmceļšanos, olas atdzīstot vienīgi kā dzīvības simbolu... Paldies dziesmu tekstu autoriem – Maratam Samauskim un viņa sievai – dzejniecei Ievai Samauskai. Tomēr baznīcas gavēnim ir dziļa jēga – pats esmu tam izgājis cauri."

"Aicinām ikvienu izbaudīt šo gavēņa laiku. Tas ir laiks, lai apstātos no ikdienas steigas un pārskatītu savu dzīvi, atteiktos no visa nevajadzīgā un liekā, atbrīvojot ķermeni un garu. Var visādi – kā katrs to izjūt - viens atsakās no gaļas, cits no kofeīna saturošu produktu lietošanas, cits atbrīvo skapi no liekām mantām," piebilst dziedātāja Elizabete Zagorska.

Koncertā skanēs spiričuēli, Kristus slavināšanas dziesmas, gospeļi, kā arī pazīstamā komponista Nika Matvejeva oriģināldziesmas, kas īpaši gatavotas šai koncertprogrammai - gaišas dziesmas par mīlestību, ticību un cerību, kuras klausītāji dzirdēs pirmo reizi.

Koncerti Debesis ir vaļā notiks:

- 13.04 pulksten 17.00 - Jelgavā, Sv. Annas baznīcā

- 19.04 pulksten 18.00 - Siguldā, koncertzālē Baltais flīģelis

- 21.04 pulksten 12.00 - Durbes luterāņu baznīcā (ieeja par ziedojumiem)

- 21.04 pulksten 16.00 - Kuldīgas Sv. Annas baznīcā

- 21.04 pulksten 19.00 - Saldus Sv. Jāņa Ev. luterāņu baznīcā

Vairāk informācijas dziedātājas Elizabetes Zagorskas mājas lapā:www.elizabete.zagorska.lv un mūzikas profilos sociālajos tīklos Facebook: www.facebook.com/zagorskaelizabete un draugiem.lv: www.draugiem.lv/elizabetezagorska.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Tās būs pieejamas arī koncertu norises vietās pirms pasākuma sākuma. Paldies koncertprogrammas draugiem – Siguldas pašvaldībai, koncertzālei Baltais flīģelis, poligrāfijas servisam Zemgus, koncerta informatīvajiem atbalstītājiem – portāliem Apollo.lv, travelnews.lv, uzziņu birojam 1188, draugiem.lv un kasnotiek.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64087582sec.