TAVA īsfilmai piešķirta bronza Baku starptautiskajā festivālā

Rīgai – Eiropas kultūras galvaspilsētai veltītais videostāsts "Rīga 2014. Vasara" nule kā ieguvis balvu Baku starptautiskajā tūrisma filmu festivālā.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras tūrisma tirgus speciāliste Anita Priedīte atzīst: "Man ir patiess prieks par mūsu nu jau kārtējo panākumu, popularizējot Rīgu – Eiropas kultūras galvaspilsētu ar videofilmām. Starptautiskās sabiedrības interese par Rīgu 2014 veidojas kā mozaīka no daudziem gabaliņiem vairāku gadu gaitā, kur TAVA ieguldījusi lielu darbu." 

Divarpus minūšu garā videofilma, kas uzņemta pēc TAVA pasūtījuma, nopelnījusi bronzas godalgu Baku starptautiskajā festivālā kultūras un tradīciju filmu kategorijā. Īsfilma veidota sadarbībā ar nacionālās informācijas aģentūras LETA  radošo komandu Romāna Šklennika vadībā.

Romāns Šklenniks stāsta: "Konkurence festivālā bija sīva, tāpēc prieks par atzinību ir vēl jo lielāks. Mēs neizskatījāmies slikti. Sarunās ar vairāku valstu producentiem, piemēram, no Austrijas un Vācijas, bija dzirdams, ka viņu filmu budžeti ir daudz reižu, pat padsmit reižu lielāki, nekā bija mums. Tomēr arī ar mūsu nelielo budžetu mums izdevās sasniegt rezultātu, par kuru festivālā dzirdējām daudz atzinīgu vārdu."

Festivāls Azerbaidžānas galvaspilsētā notika no 25. līdz 29. jūnijam, un TAVA tajā bija iesniegusi abas īsfilmas "Rīga 2014" – vasaras un ziemas variantus. Starptautiskā žūrija, kurā bija gan filmu uzņemšanas, gan tūrisma speciālisti, nosliecās par balvas piešķiršanu vasaras videostāstam.

TAVA, pārlūkojot bilanci, ar kādu strādāts Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas popularizēšanai, ar prieku var secināt, ka abas videofilmas "Rīga 2014" jau vairākas reizes ir izpelnījušās atzinību tūrisma filmu festivālos. Ziemas variants ieguva balvu starptautiskajā tūrisma filmu festivālā "Tourfilm Riga 2013", bet vasaras – "Tourfilm Riga 2014", "Das Goldene Stadttor 2014" Berlīnē, Vācijā un nu – Baku.

Baku starptautiskais tūrisma filmu festivāls ir Tūrisma filmu festivālu starptautiskās komitejas jeb CIFFT dalībniece. Šobrīd tiek apsvērta iespēja ar videostāstiem par Rīgu – Eiropas kultūras galvaspilsētu piedalīties CIFFT festivālā Portugālē.

Videostāstus par Rīgu 2014, kas sagatavoti angļu, vācu un krievu valodā, var noskatīties www.tava.gov.lv/lv/riga-2014-eiropas-kulturas-galvaspilseta.

TAVA sadarbībā ar Rīgas tūrisma attīstības biroju un nodibinājumu "Rīga 2014" jau trīs gadus iegulda lielu darbu Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas popularizēšanā, izmantojot dažādus publicitātes instrumentus. Citstarp – akcentējot Rīgu 2014 starptautiskajās tūrisma izstādēs nacionālajos stendos, sarīkojumos vēstniecībās, publicējot "Rīga 2014" izdevumus, organizējot  ārvalstu žurnālistu vizītes u. c.

Par pirmajiem ieguldītā darba rezultātiem liecina ne tikai 19 % pieaugums, kādu apliecina dati par ārvalstu tūristu nakšņojumu skaita pieaugumu viesnīcās un citās tūrisma mītnēs gada pirmajā ceturksnī, bet, it īpaši, nepieredzēti plašā publicitāte starptautiskajos medijos – nepilnos sešos šā gada mēnešos par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu ārvalstu mediji ir veidojuši īpašus rakstus, sižetus, reportāžas un blogus vismaz 758 reizes 47 valstīs un globālajos medijos ("Euronews", "ARTE" un "Deutsche Welle").

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50008392sec.