Budžeta vietas un plašs studiju maksas atlaižu klāsts pieejams arī Biznesa augstskolā Turība

Biznesa augstskola Turība ik gadu piedāvā iespēju studēt par brīvu, gadījumā, ja topošais students uzvarējis konkursā par budžeta vietām. Pastāv arī vesels klāsts citu veidu, kā izmantot iespējas studēt lētāk. Studiju maksas atlaides un stipendijas paredzētas arī studentiem par izciliem sasniegumiem, labām sekmēm un lojalitāti augstskolai.

Kā stāsta Turības Studiju informācijas centra vadītāja Iluta Ernstsone, katru gadu augstskolā tiek piedāvātas 140 budžeta vietas un 328 stipendijas, kā arī 12 citi veidi, kā iegūt studiju maksas atlaides. Šogad augstskola piedāvā jaunu atlaidi ''Studē ar draugu''.

Jaunās studiju maksas atlaides aktualitāti skaidro I. Ernstsone: ''Bieži vien draugu vidū sastopami tādi, ar kuriem kopīgās intereses sniedzas līdz pat vienas augstskolas izvēlei. Tādēļ, lai arī pēc vidusskolas absolvēšanas būtu iespēja turpināt lauzt šķēpus kopā, šogad divi draugi, kuri uzsāk studijas Turībā Rīgā 1. studiju gadā, reizē noslēdz studiju līgumu par izglītības iegūšanu un izpilda Uzņemšanas noteikumos noteiktās prasības, saņem 15% studiju maksas atlaidi.''

Atlaide tiek piešķirta studiju periodam, kamēr abi draugi studē. Abiem studējošiem – atlaides saņēmējiem ir jāstudē secīgi, bez studiju pārtraukumiem.

Kā norāda Studiju informācijas centra vadītāja, Biznesa augstskola Turība ikvienam piedāvā iegūt kvalitatīvu augstāko izglītību un izmantot iespēju studēt lētāk, jo īpaši domājot par ģimenēm. Augstskolā var iegūt 50% atlaidi studiju maksai jau esoša studenta vai reflektanta vairākiem 1. pakāpes radiniekiem vai laulātajam partnerim. Katrs radinieks vai laulātais var izvēlēties sev vēlamo studiju programmu un studiju līmeni.

Studiju informācijas centra vadītāja skaidro, ka no 2012./2013. studiju gada atlaide ''Studē ar ģimeni'' 50% apmērā no studiju maksas tiek piešķirta augstskolas studenta vairākiem 1. pakāpes radiniekiem vai laulātajam, kuri uzsāk studijas Turībā no 1. studiju gada vai arī vēlākos studiju posmos. ''Par 1. pakāpes radinieku tiek uzskatīts augstskolas studenta vai reflektanta – bērns, vecāki, brālis un māsa. Atlaide ir spēkā no 2011./2012. studiju gada un tiek piemērota tiem studentiem, kuri noslēdz līgumu par izglītības iegūšanu līdz 2014. gada 30. oktobrim un izpilda Uzņemšanas noteikumu prasības. Iepriekš studiju maksas atlaide tika piešķirta Turības studenta vienam pakāpes radiniekam vai laulātajam,'' tā I. Ernstsone.

Kā atzīmē Biznesa augstskolas Turība Finanšu daļas vadītājs Jānis Zeibots, šobrīd aptuveni trešdaļa studentu saņem kādus studiju maksas atvieglojumus, kas ir no 10 līdz pat 100% lieli. ''Kopumā augstskola piedāvā četrpadsmit dažādus veidus, kā studentiem ietaupīt finanses. Katram ir iespējams izvēlēties, vai atlaidi iegūt par pieteikšanos studijām ļoti laicīgi vai par ļoti labām sekmēm, aktīvu darbību studentu dzīves veidošanā, augstskolas pozitīvas publicitātes veidošanu vai citiem sasniegumiem,'' stāsta J. Zeibots.

I. Ernstsone stāsta, ka studenti aktīvi izmanto studiju maksas atlaides, sevi pierādot visdažādākajās disciplīnās. ''Šāda plaša atlaižu sistēma studentiem iemāca tiekties uz sasniegumiem, kas īsā laikā īstenojas konkrētā finansiālā ieguvumā!''

Visiem Biznesa augstskolas Turība studentiem, studējot secīgi un sekmīgi, tiek nodrošināts, ka viss studijām nepieciešamais ir iekļauts studiju maksā (lekcijas un nodarbības, eksāmenu kārtošana, literatūra bibliotēkā, studiju un lekciju izdales materiāli, datoru un interneta izmantošana augstskolas bibliotēkā, pēc saraksta pieejamās konsultācijas, bezmaksas skenēšana un pieeja datu bāzēm, WiFi bezmaksas pieeja, 200 bezmaksas izdrukas, bezmaksas ieeja Turības studentu pasākumos, un tā tālāk.).

Biznesa augstskolā Turība iespējams studēt 26 studiju programmās šādās fakultātēs:

  • Komunikācijas fakultāte
  • Juridiskā fakultāte
  • Uzņēmējdarbības vadības fakultāte
  • Starptautiskā tūrisma fakultāte

Vairāk par studiju iespējām, budžeta vietām, stipendijām un studiju maksas atlaidēm iespējams uzzināt www.turiba.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19952583sec.