Nākamnedēļ Balvos durvis vērs jauna muzeja ekspozīcija

30.septembrī pulksten.15.00 oficiāli tiks atklāta jauna patstāvīgā ekspozīcija Balvu Novada muzejā, kas veltīta Ziemeļlatgales nemateriālajam kultūras mantojumam. Muzeja projekts realizēts Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas atbalstītā projekta "Saglabāt, lai nepazaudētu!" ietvaros.

Piecās muzeja ekspozīciju zālēs mūsdienīgā valodā un izteiksmes veidos tiek atspoguļotas dažādas tēmas, tostarp tradicionālā mūzika, folklora, paražas, psalmi, Maija dziedājumi, cilvēku prasmes un citas vietējās vērtības. Balvu Novada muzejā realizēts viens no galvenajiem mērķiem - izveidot mūsdienīgu muzeju, kurā tiktu izmantoti dažādi multimediji un inovatīvas tehnoloģijas, lai jaunā ekspozīcija būtu interesanta dažādām paaudzēm un interešu grupām. Muzeja interjera elementi (autentiski priekšmeti, eksponāti) ekspozīcijā kombinēti ar moderniem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem un tehnoloģijām - video projekcijas, novatorisks grafiskais dizains, skārienjūtīgo ekrānu programmās aplūkojams plašs informatīvais materiāls. Jaunā ekspozīcija ļauj uzrunāt dažādu paaudžu cilvēkus vienlaikus, atraktīvā veidā iepazīstina un nodod kultūras mantojumu nākamajām paaudzēm.

Muzeja ekspozīcijas projekts realizēts sadarbībā ar uzņēmumu Dd studio, kurš jau 13 gadus darbojas dizaina projektu izstrādes un realizācijas jomā un ir guvis starptautisku atzinību, veidojot mūsdienīgas muzeju ekspozīcijas gan Latvijā, gan ārpus tās.

Pasākums Balvos notiks Eiropas sadarbības dienu ietvaros, kas sāksies pulksten.12.00 Lāča dārzā ar akciju "Saglabāsim Dižozolu!", kuras laikā notiks talka un Balvu dižozola sakņu segšana, Balvu pilsētas skolu audzēkņu uzstāšanās, kā arī dabas darbnīcas "Dzīvība kokā" un lasījums "Zinātne – tas ir interesanti", sadarbībā ar Daugavpils Universitātes sistemātiskā bioloģijas institūta pētniekiem. Paredzēta arī tradicionālās rudzu maizes degustācija, un pārrobežu projekta meistardarbnīcu rezultātā darināto tautas tērpu prezentācija.

Eiropas sadarbības diena ir starptautisks un publisks pasākums vietējiem iedzīvotājiem, lai parādītu kā strādājot kopā ar kaimiņiem var īstenot vērienīgus projektus, kas vietējām pašvaldībām ir svarīgi, lai veicinātu sociālekonomisko attīstību.  "Kopā ar kaimiņiem labākai nākotnei" ("Sharing borders, growing closer") ir moto atzīmējot šo sadarbības garu visā Eiropā un ārpus tās robežām, jo teritoriālā sadarbība ietver arī kaimiņvalstis ar ES.

Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007 – 2013 finansiāli atbalsta kopīgus pārrobežu attīstības pasākumus, lai uzlabotu reģiona konkurētspēju, izmantojot tā potenciālu un izdevīgo atrašanās vietu krustcelēs starp ES un Krievijas Federāciju.

Balvu novada pašvaldībai piešķirtais finansējums no Pārrobežu sadarbības programmas atbalstītajam projektam ELRII-308 „Saglabāt, lai nepazaudētu - kultūrvēsturiskā mantojuma aizsargāšana” ir 32 9096.36 EUR. Projekts tiek īstenots no 2013.gada 1.maija līdz 2014.gada 31.oktobrim.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77701783sec.