Arhitektūras mantojums mūsdienās – izstāde «Jaunais vecajā. Latvijā»

17. martā plkst.16.00 koka ēku renovācijas centrā ''Koka Rīga'' plašākai auditorijai tika atklāta Latvijas laikmetīgās arhitektūras un arhitektūras mantojuma izstāde ''Jaunais vecajā. Latvijā''. Tā reprezentē Latvijas arhitektūras mantojumu un laikmetīgo arhitektūru Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā.

Izstādē atspoguļoti pēdējā pusgadsimta laikā Latvijas arhitektūras mantojumu un laikmetīgo arhitektūru raksturojoši piemēri, kur kultūras mantojums mijiedarbojas ar mūsdienu arhitektūru un dizainu. Izstādes objekti ir tematiski grupēti, pretstatot atšķirīgas pieejas vēstures interpretācijai. Daļa no ekspozīcijas objektiem veltīta koka arhitektūras mantojumam, kurš mūsdienās ir visapdraudētākais.

''Izstādei izvēlētie objekti kalpo pārdomām par Veco un Jauno, jo tie savulaik ir izsaukuši debates un joprojām var izraisīt diskusijas starp arhitektiem, dizaineriem un būvniekiem, ēkas īpašniekiem un investoriem, kā arī valsts un pašvaldību ierēdņiem. Katra no grupām pārstāv savu patiesību par vecā kultūras mantojuma un mūsdienu arhitektūras un dizaina mijiedarbību. Arī sabiedrībai ir dažādi, bieži vien atšķirīgi viedokļi par Vecā un Jaunā harmonisku līdzāspastāvēšanu'' uzsver izstādes kurators, Dr. arch. Jānis Lejnieks.

Izstādi atklāja VKPAI vadītājs Juris Dambis, kā arī izstādes ''Jaunais vecajā. Latvijā '' koncepcijas autors un kurators, Dr. arch. J.Lejnieks.

Ar ekspozīciju ''Jaunais vecajā. Latvijā'' 12.un 13.martā pirmie iepazinās Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) organizētās starptautiskās konferences ''Kultūras mantojuma, laikmetīgās arhitektūras un dizaina mijiedarbība'' dalībnieki Latvijas Mākslas akadēmijas telpās. Sākot ar 17.martu, darba dienās no plkst. 11.00 līdz 15.00 izstāde būs pieejama visiem interesentiem koka ēku renovācijas centrā ''Koka Rīga'', Krāsotāju ielā 12.

Izstāde būs apskatāma no šā gada 17. līdz 30.martam, kā arī tā turpināsies no 24.aprīļa līdz 24.maijam. Iepriekš piesakoties izstādes kuratoram J.Lejniekam, izstādi iespējams apmeklēt ārpus norādītā laika.

Izstādi ''Jaunais vecajā. Latvijā'' finansē Latvijas Republikas Kultūras ministrija un to realizē SIA ''Fotocentrs'' radošā komanda.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56670499sec.