Likteņdārzam veltītajā labdarības pasākumā saziedoti 23 052 eiro

Likteņdārzam veltītajā ikgadējā labdarības pasākumā - koncertā un izsolē, kas 20. martā notika ''Mūzikas namā Daile'', dārza tālākai īstenošanai saziedoti 23 052 eiro.

''Deviņos gados tūkstošiem lielu un mazu roku ir pielikts, lai radītu dārzu uz salas Daugavas vidū. Sala deviņu gadu laikā ir skaisti pārvērtusies. Ābeles, kuras esam iestādījuši, jau dod augļus. Taciņas ir iestaigātas, un dārzs dzīvo. Tas aug, un augt var vienīgi uz nākotni,'' Likteņdārza labdarības pasākuma sākumā, atceroties dārza idejas pirmsākumus 2006. gadā, teica viena no ''Kokneses fonda'' dibinātājām, dzejniece Māra Zālīte.

Pasākuma turpinājumā skanēja izcilā komponista Raimonda Paula mūzika tās autora, Latvijas Radio bigbenda un Kristīnes Prauliņas izpildījumā. Klausītājiem bija iespēja baudīt džeza mūziku Kārļa Vanaga un austrāliešu multi-instrumentālista Džeimsa Morisona aranžējumā. Koncertā noslēgumā izskanēja latviešu tautasdziesma ''Pūt, vējiņi''. Maestro Raimonds Pauls bija viens no mūziķiem, kas piedalījās pašā pirmajā Latvijas Televīzijas organizētajā ziedojumu akcijā ''Top Latvijas Likteņdārzs!'' 2009. gadā. Komponista dziesma ''Nepiesauc mani vēl'' kļuvusi par LTV Likteņdārza akcijas muzikālo atpazīstamo simbolu.

Izsoli tradicionāli vadīja Fonda padomes loceklis Guntis Belēvičs. Izsolē tika pārdoti 33 darbi, no kuriem 12 bija Likteņdārza atbalstītāju dāvinājums un visi ienākumi no to pārdošanas ir dāvinātāju ziedojums Likteņdārzam, un 21 darbs, ko izsolei bija nodevuši mākslinieki, ziedojot Likteņdārzam pusi no darba sākuma cenas.

Iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti Likteņdārza apmeklētāju autostāvvietas būvniecības turpināšanā. Stāvvietas būvniecība tika iesākta pagājušajā gadā. Tās tehniskais projekts ir SIA ''Aqua-Brambis'' un AS ''Ceļuprojekts'' ziedojums. 2014. gadā īstenotie būvniecības darbi tika paveikti par LTV ziedojumu akcijā ''Top Latvijas Likteņdārzs!'' saņemtajiem līdzekļiem.

Likteņdārza īstenotājs – ''Kokneses fonds'' – šādu pasākumu rīkoja piekto gadu pēc kārtas, un to atbalstīja AS ''Latvijas Valsts meži'', Valsts kultūrkapitāla fonds un ''Mūzikas nams Daile''. Fonds pateicas katram, kas piedalījās pasākumā.

Ikviens ir aicināts piedalīties Likteņdārza īstenošanā, ziedojot līdzekļus, iestādot koku, atvedot laukakmeni amfiteātrim, ziedojot bruģakmenim ar savu vārdu Likteņdārza draugu alejā - www.draugiem.lv/liktendarzs, piedaloties talkās vai atvedot zemi Likteņdārza lielajam kalnam.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12171912sec.