Galerijā «Mākslas banka» būs apskatāma Dinas Dubiņas personālizstāde «pārVērtības»

No 2015.gada 19.maija līdz 6.jūnijam galerijā "Mākslas banka" būs apskatāma Dinas Dubiņas personālizstāde "pārVērtības". Izstādē skatāmas Dinas Dubiņas kompozīcijas, kas gatavotas no vara un pārklātas ar karsto emalju. Šādi apstrādāts metāls nepakļaujas nedz saules gaismas, nedz arī mitruma ietekmei, un ir praktiski mūžīgs. Senatnē šo tehnoloģiju izmantoja gan ikonu darināšanā, gan sadzīves priekšmetu izrotāšanai. Krievijā emalju plaši izmantoja slavenā Faberžē firma, jo blakus dārgakmeņiem un cēlmetāliem tā atklājas kā līdzvērtīgi izteiksmīgs materiāls.

Līdztekus stājdarbiem izstādē skatāmas arī mākslinieces darinātās rotas – "Amuleti". Tos pati autore raksturo kā "ļaunās acs ķērājus", kas kalpo enerģētiskai aizsardzībai. Turklāt kapara rotām piemīt ārstnieciska iedarbība. Jau izsenis zināms, ka kapars regulē asinsriti. D.Dubiņa darinājusi un autortehnikā apgleznojusi arī zīda tunikas, tauriņus un šalles.

Dina Dubiņa dzimusi Rīgā 1955.gadā. 1974.gadā beigusi Rīgas Lietišķās Mākslas vidusskolu, bet 1980.gadā - Igaunijas Mākslas universitāti.

Kopš 1974.gada piedalījusies izstādēs Rīgā, Vīnē, Grācā. Darbi atrodas Rīgas, Maskavas, Pēterburgas, Kēnigsbergas muzejos, kā arī privātkolekcijās. Kopumā māksliniece piedalījusies aptuveni 60 izstādēs Latvijā, Igaunijā, Vācijā, Francijā, Dānijā, Japānā, ASV u.c. Starptautiskajās Juveliermākslas izstādēs "Jabloņeca 77" un "Jabloņeca 83" apbalvota ar goda diplomu.

Dubiņa strādā rotu dizaina, kā arī emaljas mākslas nozarē. Mākslinieces lielformāta gleznas un miniatūras gatavotas karstās emaljas tehnikā, katru detaļu vairākkārt apdedzinot 900 grādu temperatūrā. D.Dubiņa strādā rotu dizaina, kā arī emaljas mākslas nozarē. Mākslinieces lielformāta gleznas un miniatūras gatavotas karstās emaljas tehnikā, katru detaļu vairākkārt apdedzinot 900 grādu temperatūrā.

Izstādes atklāšana 19.maijā 18:00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25834084sec.