Baznīcu naktī piedalīsies 40 baznīcas Rīgā un 105 baznīcas citviet Latvijā

Piektdien, 2015. gada 5. jūnija vakarā no pulksten 18.00 otro gadu Latvijas kristīgās baznīcas vienosies kultūras notikumā "Baznīcu nakts" un to iezvanīs kopīgas baznīcu zvanu skaņas. Šogad pasākumā piedalīsies 145 baznīcas no visiem novadiem - Kurzemes, Zemgales, Vidzemes, Latgales un Rīgas. Pasākuma ietvaros cilvēki aicināti iepazīt Latvijas dievnamu un klosteru kultūras un garīgo mantojumu. Baznīcu programmas publicētas www.baznicunakts.lv.

Pasākuma ietvaros piedalīties piekrituši vairāki Latvijā zināmi mūziķi un mākslinieki, tostarp ērģelnieki – Vita Kalnciema, Jānis Pelše, Maija Zaķis, Liene Andreta Kalnciema, dziedātājs un ērģelnieks Haralds Sīmanis, aktrises Rēzija Kalniņa un Dita Lūriņa-Egliena, mūziķi – saksofonists Artis Gāga, koklētāja Laima Jansone, čellists Ēriks Kiršfelds, mūziķi Jānis Holšteins (Goran Gora), Lība Ēce, Dārta Treija, kori - "Austrums", "Sōla", gospeļkoris "GG Choir", zvanu ansambļi "Primus" un "Campanella" un daudzi citi.

Latvijā joprojām aktuāls ir jautājums par vides pieejamību cilvēkiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslā, arī attiecībā uz baznīcu ēkām. Baznīcu nakts programmās visos reģionos ir atzīmētas baznīcas, kuras pieejamas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Baznīcu nakts visā Latvijā

Pasākumā Rīgā piedalīsies 40 kristīgo konfesiju draudzes un to dievnami ne tikai Rīgas centrā un Vecpilsētā, bet arī Āgenskalnā, Vecmīlgrāvī, Bolderājā, Mežaparkā un Sarkandaugavā. Pirmā "Baznīcu nakts", kas norisinājās 2014.gadā Rīgā, pulcēja 20 000 apmeklētāju.

Šogad pirmo reizi pasākums notiks arī ārpus Rīgas – Latvijas novados. Kurzemē piedalīsies 35 baznīcas no tām astoņas - Liepājā. Vidzemē – 39 baznīcas, Zemgalē - 16 baznīcas, Latgalē - 15 baznīcas. Ar katru no tām var iepazīties projekta mājas lapā publicētajā kartē – www.baznicunakts.lv.

"Baznīcu nakts" programma arī šogad veidota, lai iepazītu kristīgo konfesiju - luterāņu, katoļu, baptistu, adventistu, metodistu, pareizticīgo un vecticībnieku - baznīcu garīgo un kultūras mantojumu. Baznīcās notiks koncerti, ekskursijas, pasākumi bērniem un laiks aizlūgumiem un apcerei klusumā.

"Baznīcu nakti" atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvijas Valsts meži, Rīgas Dome, Liepājas kultūras pārvalde, uzņēmumi – "Hromets Poligrāfija" un tipogrāfija "Eveko", lielformāta druka "INK Idea". Pasākuma informatīvais atbalstītājs - laikraksts "Diena".

Par Baznīcu nakti

Pirmā "Baznīcu nakts" Latvijā tika organizēta 2014. gada 6. jūnijā un tajā piedalījās 43 Rīgas dievnami. Pasākumu apmeklēja aptuveni 20 tūkstoši cilvēku. Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur pirms 10 gadiem notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012. gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā. Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa - Nodibinājums "Baznīcu Nakts fonds".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83113194sec.