Bauskas novads aicina uz svētkiem «Skaista mana tēva sēta»

No 2015. gada 17. jūlija līdz 2. augustam svētku noskaņā dzīvos Bauskas novada iedzīvotāji un viesi. Ar jautrām atrakcijām, koncertiem, svētku tirdziņiem, teātra pirmizrādi un balli Bauskas VI novada svētki sāksies pagastos – Dāviņos, Īslīcē, Gailīšos, Vecsaulē, Brunavā, Ceraukstē un Codē, lai ar devīzi "Skaista mana tēva sēta" turpinātos Bauskā, kur visi novadnieki un viesi aicināti izbaudīt pasākumu programmu trīs dienu garumā.

31.jūlijā Bauskas muzejā notiks glezniecības plenēra "Bauskas vasara 2015" jubilejas izstādes atklāšana. Savukārt Saules dārzā, pie Viļa Plūdoņa pieminekļa, būs vērojama vienlaikus krāsaina un intīma Bauskas Tautas teātra performance "Plūdonis – personīgi.". Šeit pat būs apskatāma Bauskas Mākslas skolas audzēkņu izstāde "V.Plūdoņa dzejas ilustrācijas".

Piektdienas vakarā Rātslaukumā notiks Jauniešu vakars. Šeit būs klausāms patlaban Latvijā viens no pieprasītākajiem deju mūzikas projektiem – Rassel & Sabīne Berezina, kā arī ievērojamu popularitāti, pateicoties latviskotiem ārzemju hītiem, iemantojušais projekts "Transleiteris". Interneta vietnē Youtube.com "Transleitera" dziesmai "Gangnam stils" ir gandrīz pusmiljons skatījumu. Turklāt projekts neapstājas vien pie jauniešu auditorijas – latviskotā dziesma "Brālis Luī" ne vienam vien atsauc atmiņā 80tos gadus un vācu popgrupu "Modern Talking". Par aktuālo deju mūziku Rātslaukumā līdz pat rītausmai gādās DJ Roberts Lejasmeijers.

1.augusta rītā Bauskas ielās dosies pūtēju orķestris "Bauska", lai baušķeniekus modinātu un aicinātu uz svētku pasākumiem. Kā nekā, tieši sestdiena solās būt pasākumiem bagātākā Bauskas svētku diena.

Jau rīta pusē pie Bauskas novada domes notiks strītbola un ielu futbola turnīrs, izglītojošas aktivitātes pie Motormuzeja nodrošinās Valsts policija un Ceļu satiksmes drošības direkcija. Rātslaukumā norisināsies "Push & Pull" spēka divcīņas Bauskas kauss, bet tam sekos bērnu koncerts "Zem saules siltā vaiga". Koncertā notiks Bauskas mazāko novadnieku – jaundzimušo – sveikšana, kad ģimenēm, kurās piedzimuši mazuļi, tiks pasniegta Bauskas novada tradicionālā piemiņas velte – sudraba karotīte.

Plūdoņa ielas Laivu piestātnē, Mēmeles krastā, īpašas noskaņas koncertā "Vasaras vēstules" uzburs koklētāju ansamblis "Uguntiņa". Šī koncerta apmeklētāji pasākuma pilnīgākai izbaudīšanai aicināti parūpēties par sev ērtu sēdvietu brīvā dabā.

Viens no krāšņākajiem svētku elementiem, līdzīgi kā iepriekšējos gados, protams, būs tradicionālais gājiens. Šī gada svētku gājiens ar moto „Kādi viesi šai sētā!" 1.augustā plkst.18.30 sāksies Korfa dārzā, un virzīsies pa Kalna ielu līdz Rātslaukumam. Gājienā aicināti piedalīties iedzīvotāji, uzņēmēji, iestāžu kolektīvi, un ikviens, kas ar savu klātbūtni vēlas to bagātināt, vienlaicīgi izbaudot kopā būšanas prieku jautrā un radošā gaisotnē!

Sestdienas vakars Bauskā turpināsies latviskās noskaņās. Svētku noslēguma koncertā "Labi būt šai sētā" ar īpaši novada svētkiem gatavotu programmu uzstāsies projekts "Mēs Bauskai", koncertu kuplinās Tautas deju ansamblis "Jandāls". Bet Bauskas svētku īpašie viesi būs Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji un līderi – grupa "Iļģi" un dūdu un bungu mūzikas grupa "Auļi". Svētki Rātslaukumā turpināsies ar balli kopā ar grupu "Ceļojums".

VI Bauskas novada svētku izskaņā, 2.augustā, Bauskas Sv.Gara baznīcā notiks svētku dievkalpojums un koncerts, bet Bauskas pilī norisināsies Bauskas Livonijas ordeņpils 572.gadadienai veltīts pasākums un paukošanās turnīrs.

Bauskas novada svētku ietvaros 1. augustā norisināsies arī VI Latvijas Alus svētki "Par tiem latvju miestiņiem". Šogad svētku norise no Bauskas Pilskalna pārcelta uz Plūdoņa ielas posmu no Kalna ielas līdz Pasta ielai. Svētki sāksies plkst.12.00 ar jautrām alus spēlēm, alus darītavu prezentācijām un Latvijas karaoke čempionātu. Pasākumu vadīs atraktīvais Māris Grigalis. No plkst.22.00 Plūdoņa ielā par deju mūziku gādās DJ Aivis.

Pievienojieties svētkos, kas ieskanēsies visos Bauskas novada pagastos un pašā pilsētā! Šeit ir sakoptas sētas, gards alus un viesmīlīgi iedzīvotāji! Uz tikšanos Bauskā!

Bauskas novada svētku 2015 programma

17.jūlijs - Dāviņu pagasts

19:00 Atrakcijas un sejiņu apgleznošana

20:00 Svētku koncerts

18.jūlijs – Īslīce

17:00 Svētku koncerts

19:00 Amatierteātra "Dadži" pirmizrāde R.Blaumaņa "Velniņi"

25.jūlijs – Gailīši

17:00 Svētku koncerts un zaļumballe

25.jūlijs – Vecsaule

18:00 Svētku tirdziņš un Tirgus spēle

20:00 Baumaņu ģimenes koncerts

26.jūlijs – Brunava

13:30 Svētku koncerts

26.jūlijs – Ceraukste

16:00 Koncerts, atrakcijas bērniem, popkorns un cukurvate

29.jūlijs – Code

20:00 Amatierkolektīvu koncerts

31.jūlijs – Bauska

16:00 Bauskas muzejā glezniecības plenēra "Bauskas vasara 2015" izstādes atklāšana

18:00 Saules dārzā Bauskas Tautas teātra performance "Plūdonis - personīgi."

Bauskas mākslas skolas audzēkņu izstāde "V.Plūdoņa dzejas ilustrācijas"

22:00 Rātslaukumā Jauniešu vakars. Piedalās: DJ Roberts Lejasmeijers, Rassell & Sabīne Berezina, "Transleiteris"

1.augusts - Bauska

10:00 Stāvlaukumā pie novada domes Strītbola un ielu florbola turnīrs

10:00 Rātslaukumā "Push & Pull" modernās spēka divcīņas Bauskas kauss

10:00 pie Motormuzeja Valsts policijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas aktivitātes

11:00 Rātslaukumā bērnu koncerts "Zem saules siltā vaiga"

12:00 Plūdoņa ielā VI Latvijas Alus svētki "Par tiem latvju miestiņiem" - alus spēles, alus darītavu prezentācijas, Latvijas karaokes čempionāts 2015, vadītājs Māris Grigalis

16:00 Laivu piestātnē koklētāju ansambļa "Uguntiņa" noskaņu koncerts "Vasaras vēstules"

18:30 Svētku gājiens "Kādi viesi šai sētā!" no Korfa dārza

19:00 Rātslaukumā svētku noslēguma koncerts "Labi būt šai sētā", piedalās projekts "Mēs Bauskai" un TDA "Jandāls"

21:00 Postfolk grupas "Iļģi" koncerts

22:00 Plūdoņa ielā dejas kopā ar DJ Aivi

22:30 Rātslaukumā – ugunsšovs, dūdu un bungu grupas "Auļi" koncerts

23:50 Rātslaukumā balle kopā ar grupu "Ceļojums"

2.augusts – Bauska

10:00 Bauskas Sv. Gara baznīcā svētku dievkalpojums un koncerts

14:00 Bauskas pilī Bauskas Livonijas ordeņpils 572. jubilejas pasākums - paukošanās turnīrs

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82813692sec.