Kurzemes tūrisma balvas «Lielais Jēkabs 2015» ieguvēji noskaidroti!

Piektdien, 2015. gada 20. novembrī, Šlokenbekas muižā tika pasniegtas Kurzemes Tūrisma asociācijas kvalitātes balvas "Lielais Jēkabs 2015". Šādas balvas tiek pasniegtas kopš 2004.gada, un šogad apritējuši jau vienpadsmit gadi, kopš iedibināta šāda tradīcija. Balva "Lielais Jēkabs” ir viens no veidiem, kā Kurzemes Tūrisma asociācija var pateikties tūrismā strādājošajiem par ieguldīto darbu Kurzemes tēla veidošanā un spodrināšanā.

Vienlaikus tas ir arī veids, kā tiek izcelti labākie, jaunākie, pieredzes bagātākie uzņēmumi, kuru piemēram ir vērts sekot arī citiem. Šogad vērtēšanai izvirzīti un uz apbalvojumu pretendēja vairāk nekā piecdesmit nominantu sešās nominācijās. Nominantus arī vērtēja sešas ekspertu komisijas, kuras iepazinās, izbaudīja un izdzīvoja piedāvātos pakalpojumus.

Nominācijā "DIŽĀ KURZEMES MUIŽA 2015" balva tika pasniegta Kukšu muiža. Muiža tiek uzskatīta par izcilu Latvijas muižu arhitektūras paraugu. Šodien muižā pieejams ļoti plašs piedāvājumu klāsts - ekskursijas, naktsmītne, restorāns, kāzu ceremoniju un kino uzņemšanas vieta. Sevišķu auru muižā rada saimnieka Daniela Jana klātbūtne. Viesus vienmēr sagaida arī īpašais "sabiedrisko attiecību speciālists" zelta retrīvera šķirnes mīlulis, suns Gizmo.

Nominācijā "DIŽAIS KURZEMES JAUNUMS ĒDINĀŠANĀ 2015" balva tika pasniegta restorānam "Bangert's". Atrodas gleznainajā - īpaši romantiskā vecpilsētas vietā - Ventas krastā, blakus Kuldīgas novada muzejam un atjaunotajam Pilsētas dārzam. Tas veidots kā Bangerta kunga rezidence - vieta omulīgām sarunām un jaukiem atpūtas brīžiem patīkamā sabiedrībā. Īpašus brīžus piedāvā mūzikas un deju vakari. Gan bērniem, gan veģetāriešiem ir sava ēdienkarte. Te ir vieta, kur aizmirstas ikdiena!

Nominācijā "DIŽAIS KURZEMES MEISTARSTIĶIS MAZAJIEM 2015" balva tika pasniegta radošai darbnīcai "7 balles". Krāsaini un daudzveidīgi! Tāds ir pirmais iespaids par radošo darbnīcu. Ienākot šajā radošajā pasaulē, rodas sajūta, ka ik brīdi dzimst jauna ideja par meistarstiķi un tā tiek īstenota, lai piedāvātu saviem apmeklētājiem. Sveču liešana, tinglošana, koka kuģīšu darināšana... Katram mazajam ķiparam ir iespēja izvēlēties sev tīkamo meistarstiķi un solīti pa solītim apgūt to prasmi. Pat pieaugušie nespēj atturēties un uz brīdi pārtop par aizrautīgiem prasmju apguvējiem.

Nominācijā "DIŽĀ KURZEMES TAUTISKĀ NAKTSMĀJA 2015" balva tika pasniegta viesu namam "Ezera māja". Ezera māja piedāvā rāmu un netraucētu vidi pilsētas vidū. Senajā koka ēkā izveidotās viesu istabas iekārtotas vienkārši, bet gaumīgi un ar cieņu pret mājas vēsturi - ar atjaunotām koka mēbelēm, austām segām, zemām gultām un pat īpašu guļvietu "pažobelē". Ezera mājā latviskums jūtams katrā istabā, interjera elementā un pat saimnieku dzīvesziņā.

Nominācijā "DIŽĀ KURZMES PELDES VIETA 2015" balva tika pasniegta Saldus ezera pludmalei. Saldenieki visu dara ar vērienu un visam piepilina saldo medus garšu. Pludmalē, kura pārsteidz ar vērienīgo labiekārtojumu viņi pievieno krāšņu pasākumu auru un uzšķiļ radošuma dzirksti. Vasaras vakaros te var baudīt brīvdabas kino, bet pēc Ērikam Ķiģelim veltītā koncerta iedegas mākslinieka Kārļa īles ugunsskulptūras. Varbūt jau pavisam drīz Saldu dēvēs par Latvijas Ibizu?

Nominācijā "DIŽI NEPRASTĀ KURZEMES KOLEKCIJA 2015" balva tika pasniegta Salmu darbnīca - muzejs. Muzeja sētā apmeklētājus sagaida Runcis zābakos un trīsgalvains pūķis. Īpaši iekārtotās ekspozīciju zālēs apskatāmi gan smalki veidoti svešzemju dzīvnieki, gan pasaku tēli. Kolekcijas daļā, kas paslēpta aiz aizkariņa, nav ļauts ieskatīties tiem, kam vēl nav 18.

Kā katru gadu tika pasniegta balva "DIŽAIS IEGULDĪJUMS KURZEMES TŪRISMA ATTĪSTĪBĀ 2015". Šogad balvu saņēma cilvēks, kurš Kurzemes vārdu darījis atpazīstamu ne vien Latvijā, bet arī ārpus tās, kurš savas idejas un domas pārvērš neatkārtojamos mākslas darbos, radot iespēju cilvēkiem daļu no ceļojumam pa Kurzemi atvēlētā laika pavadīt Pedvāles brīvdabas muzejā. Šogad Lielā Jēkaba balvu par dižo ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā saņēma tēlnieks Ojārs Feldbergs.

Pasākuma laikā tika apbalvoti arī akcijas "Apceļo Kurzemi" uzvarētāji, kuri šogad bija devušies lūkot Kurzemes meistarstiķus, lai piedalītos akcijā un no kurzemniekiem laimētu vērtīgas balvas. Tās aizceļoja uz tuvākām un tālākām vietām Latvijā. Galveno balvu - dāvanu karti tūrisma inventāra iegādei, dāvāja Kurzemes Tūrisma asociācija un SIA "Gandrs".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53735805sec.