Apkopoti jaunā gada aizraujošākie notikumi tūristiem [3]

Elektroniskais izdevums "Latvia's Top Events 2016" sniedz noderīgu informāciju par apmēram 100 pasākumiem.

Gada nozīmīgāko sarīkojumu kalendārs tapis Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) sadarbībā ar Rīgas tūrisma attīstības biroju un reģionālajiem tūrisma informācijas centriem un apskatāms šeit.

TAVA tūrisma informācijas projektu speciālists Enārs Plinta atzīst: "Nākamajā gadā nebūs tik liela mēroga notikumu kā 2014. gadā, kad Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta, vai 2015. gadā, kad Latvija bija prezidējošā valsts ES Padomē. Taču gads solās būt notikumiem bagāts tik un tā."

TAVA speciālists piemin vairākus sarīkojumus dažādās Latvijas vietās, kas ir jauni vai mazāk dzirdēti un tikai tagad nokļuvuši kalendārā, tādi kā, piemēram, stinču jeb salaku festivāls Liepājā februāra mēnesī, kara ainu rekonstrukcijas festivāls Daugavpils cietoksnī vasaras vidū vai ābolu festivāls Dobelē rudens sākumā.

Šogad kalendārā iekļauti gandrīz 100 pasākumu. Lielākā daļa ietverto notikumu atkārtojas gadu no gada. Ledus (februārī) un smilšu (jūnijā) skulptūru festivāli Jelgavā jau ir kļuvuši par neapstrīdamu vērtību, tāpat kā, piemēram, Cēsu mākslas festivāls jūlijā vai Velo diena un nakts Kuldīgā maijā u. c. Notikumu kalendārs dod iespēju uzzināt norišu laiku, kas tūristiem ir svarīgi, lai plānotu savus ceļojumus.

Ne viens vien ārvalstu tūrists ir paudis interesi par Rīgas restorānu nedēļu apmeklējumu. Pavasarī tā notiks no 16. līdz 22. maijam un rudenī - no 10. līdz 16. oktobrim.

Par vienu no vērienīgākajiem sarīkojumiem apmeklētāju skaita ziņā solās būt populārās mūzikas festivāls "Positivus" Salacgrīvā, kas notiks no 15. līdz 17. jūlijam.

No ievērojamākajiem sporta sarīkojumiem jāmin ne tikai Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Liepājā un Kuldīgā februārī, bet arī FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta posms Rīgā, kāds mūsu valstī notiks pirmo reizi. Biķernieku sporta bāzē kopā ar latviešu izcilajiem autobraucējiem Reini Nitišu un Jāni Baumani redzēsim arī citas spožas zvaigznes.

Gada notikumu kalendārā, protams, ir iekļauts tūrisma nozares sarīkojums Ķīpsalā, Rīgā "Balttour 2016", kas arī šai reizē notiks februāra pirmajā nedēļas nogalē.

Kalendārā datuma precizēšanas dēļ nav iekļauts, taču, domājams, tas būs sevišķs notikums, kad pēc restaurācijas, paplašināšanas un modernizācijas durvis vērs Nacionālais mākslas muzejs. Plānots, ka muzejs pirmos apmeklētājus uzņems maija mēnesī. Gods pirmajam tajā parādīt savus darbus uzticēts Miervaldim Polim.

No mākslas jomas 2016. gada spilgtākajiem notikumiem jāmin arī pavasarī gaidāmā komponista Ērika Ešenvalda operas "Iemūrētie" pirmizrāde. Savukārt tradicionālais Rīgas Operas festivāls no 1. līdz 11. jūnijam aizritēs itāļu opermūzikas dižgara Džuzepes Verdi zīmē.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad daudzās vietās Latvijā notiks pilsētu vai novadu svētki. Dvīņu pilsētas Valka un Valga tos plaši svinēs jūnijā, Rožu festivāls Tukumā gaidāms jūlijā, bet Ventspils ar krāšņajiem ziedu paklājiem – augustā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Vērīgā 12/30/2015 17:09 Muzeju nakts paredzēta 21. maijā!

2 Travelnews.lv redakcija 12/30/2015 10:20 Jana, paldies par komentāru un vērību! Rakstā veicām papildinājumu un aktīvā adrese atrodama zem vārda "šeit" - otrajā rindkopā!

3 Jana 12/30/2015 10:10 Kur šo kalendāru/pasākumu apkopojumu var saņemt elektroniskā veidā pilnā apmērā? Vai ir kāda web adrese, vai links?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62414789sec.