Noskaidroti Latvijā populārākie vaļasprieki

Noskaidroti Latvijā populārākie vaļasprieki: grāmatu un žurnālu lasīšana, ceļošana, kā arī sēņošana un ogošana

Balstoties uz Lāčplēša alus darītavas un tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veiktu aptauju, izveidots Latvijā populārāko vaļasprieku tops, ar ko iedzīvotāji lepojas. Pirmajā vietā ir grāmatu un žurnālu lasīšana, otrajā - ceļošana, bet trešajā - sēņošana un ogošana.

Lai iedrošinātu iedzīvotājus pavadīt kvalitatīvi brīvo laiku ārpus darba un to vairāk veltīt saviem vaļaspriekiem, Lāčplēša alus darītava kopā ar domubiedriem ir uzsākusi sociālu projektu "Brīvā laika varoņi". Ar dažādām aktivitātēm tā aicinās pieaugušos vairāk laika veltīt jau esošo un jaunu hobiju attīstīšanai brīvajā laikā.

Starp nākamajiem TOP 10 vaļaspriekiem iedzīvotāji ir iecienījuši dārza darbus (4.vieta), teātra apmeklēšanu (5.vieta), kā arī kulināriju un ēst gatavošanu (6.vieta), koncertu apmeklēšanu (7.vieta), braukšanu ar velosipēdu (8.vieta), krustvārdu mīklu minēšanu (8.vieta), fotografēšanu (9.vieta), kino (9.vieta) un peldēšanu (10.vieta).

Lai gan starp top vaļaspriekiem ir maz sporta veidu, tomēr iedzīvotāji ir gana sportiski, jo gandrīz 60% atzīst, ka vismaz reizi nedēļā sporto vai nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, bet gandrīz katrs desmitais to dara katru vai pārsvarā katru dienu. Vairāk nekā 60% respondentu vismaz reizi nedēļā ir aktīvi brīvā laika pavadītāji pie dabas.

Arnis Kaktiņš, SKDS vadītājs un sociologs: "Interesanti, ka gandrīz puse respondentu sevi uzskata par "mājās sēdētājiem", kas dod priekšroku pēc darba pavadīt laiku mājās. Tai pat laikā iedzīvotāji to apzinās un atzīst, ka vēlētos vairāk laika veltīt savu hobiju attīstīšanai. Turklāt gandrīz puse vēlētos vairāk laika veltīt tieši sportošanai."

Inese Lielpinka, Lāčplēša alus darītavas pārstāve: "Pieaugot digitālo ierīču lomai mūsu dzīvē, vēlamies aicināt iedzīvotājus apzināties, cik svarīgi ir kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, veltot to hobijiem. Katram no mums ir savi brīvā laika vaļasprieki, un interesanti, ka Latvijas iedzīvotāji ir visvairāk lepni par tādiem saviem hobijiem kā grāmatu un žurnālu lasīšanu, ceļošanu, sēņošanu un ogošanu. Ar šo projektu aicināsim iedzīvotājus kļūt par jaunu hobiju atklājējiem un esošo attīstītājiem."

Saskaņā ar Lāčplēša alus darītavas un SKDS veiktās aptaujas rezultātiem, lielākajai daļai jeb 92% Latvijas iedzīvotāju ir lepni par saviem vaļaspriekiem. Aptaujā piedalījās 1005 iedzīvotāji dažādos Latvijas reģionos.

Katrs trešais iedzīvotājs atzīst, ka pēdējo gadu laikā saviem hobijiem atvēl mazāk laika, bet katrs ceturtais, ka tieši pretēji – velta vairāk laika. Lāčplēša alus darītavas uzsāktā kampaņa "Brīvā laika varoņi" ar speciāli izveidotu videofilmu un aktivitātēm sociālajos tīklos aicinās iedzīvotājus apzināties vaļasprieku lomu kvalitatīvas dzīves nodrošināšanā un vairāk laika veltīt sev, draugiem un ģimenei, nododoties kopīgiem hobijiem.

Kampaņas ietvaros tiek rīkots konkurss, kurā ikviens var iesūtīt fotogrāfijas un video, kā pavada brīvo laiku. Vairāk par konkursu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.573632sec.