Latgalē notiks Pasaules Ūdens dienai veltīti pasākumi

Atzīmējot Pasaules ūdens dienu, marta mēnesī Dabas aizsardzības pārvalde organizēs vairākas izzinošas un informējošas aktivitātes Latgales pusē.

2016.gada 21.martā, plkst. 12.00 interesenti tiek gaidīti dabas izglītības centrā "Rāzna" pasākumā "Mitrā stāsti". Aizraujošus stāstus  par brīnumainiem, tomēr patiesiem notikumiem, par ūdeņu lomu dabā un cilvēka dzīvē stāstīs grāmatas "Lašu stāsti" autors Māris Ansis Mitrēvics (Mitrais). Kopš Gaujas Nacionālā parka dibināšanas 35 gadus bija dabas aizsardzības inspektors, ir apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni, saņēmis Siguldas novada Domes apbalvojumu par mūža ieguldījumu dabas aizsardzībā un novada attīstībā, jaunās paaudzes izglītošanā un patriotisma veicināšanā.

Vēl viena Pasaules Ūdens dienai veltītā Zaļā pēcpusdiena norisināsies Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas bibliotēkas lasītavā 23.martā, plkst.13.00. Līdzās  Ūdens dienas stāstiem pasākumu papildinās fotogrāfiju izstāde "Rāznas Nacionālais  parks".

Dabas aizsardzības pārvalde aicina izmantot iespēju uzzināt vairāk par ūdens resursiem un darbiem to aizsardzībai, iedvesmoties no stāstiem, un izzināt, kā rīkoties, lai saglabātu dabas vērtības arī nākamām paaudzēm!

Pasaules Ūdens diena tiek atzīmēta kopš 1992. gada, atsaucoties Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) aicinājumam pasaules sabiedrības uzmanību pievērst dzeramā ūdens kvalitātes un ūdens resursu lielajai nozīmei cilvēku dzīvē. Starptautiskā ūdens diena tiek atzīmēta 22. martā, un šogad pasākumu devīze ir: "Ūdens un darbs". 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42575002sec.