Kurzemes pavasaris pulcēs teju 800 dalībnieku

2016. gada Latvijas kausa izcīņas 1. posms norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, 9. un 10. aprīlī, Dobeles pusē, tradicionāli ievadot sezonu ar OK Saldus organizētajām sacensībām "Kurzemes pavasaris".  Dalībnieku sarakstā šobrīd redzami teju 800 Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu sportistu vārdi, uzstādot šo sacensību dalībnieku skaita rekordu.

Sacensību organizēšanai izvēlēts klasisks Zemgales pauguraines apvidus, kur lielu formu reljefs mainās ar mikroreljefa formām. Distances vedīs pa jaukta tipa mežu ar vietām kritušiem kokiem, dažādas skrienamības pakāpes purviem, pusatklātām teritorijām.

Sacensību programma:

9.04. – starts vidējā distancē plkst. 13:00, WRE elites grupām

10.04. – starts garajā distancē plkst. 10:00

Organizatori sola kvalitatīvu servisu, nodrošinot radio kontrolpunktus, profesionālu komentēšu un pat GPS sekošanu labākajiem WM21E grupās, ar iespēju sekot līdzi sportistiem distancē no sacensību arēnas.

Sacensību direktors Oskars Zērnis atzīmē, ka vairāk kā 300 pieteikto dalībnieku ir no ārzemēm, kas ir liels skaitlis, taču pašmāju sportistu skaits ir nedaudz mazāks kā iepriekšējos gados.

Vīriešu elites grupā uz starta līnijas abās sacensību dienās kopā stāsies 48 sportisti, starp kuriem kā galvenie pretendenti cīņā par uzvaru kopvērtējumā ir Andris Jubelis, Artūrs Pauliņš, lietuvieši Jonas Vytautas Gvildys un Vilius Aleliunas, kurus noteikti var izaicināt arī Jānis Krūmiņš, Artjoms Rekuņenko, Marģers Kietis, Jānis Tamužs un Anatolijs Tarasovs.

Dāmu konkurencē uz starta līnijas stāsies tikai 14 dalībnieces, taču starp tām ir lielākā daļa Latvijas vadošo sportistu un vietu sadalījumu grūti prognozēt. Kopā ar lietuviešu Sandru Paužaiti un Tekli Emiliju Gvildyti cīņā par uzvaru var iesaistīties arī Aija Skrastiņa, Līga Ārniece, Līga Valdmane, Sandra Grosberga, Irita Puķīte, Kristīne Bertuka, Elīna Kārkliņa un Una Arama.

Sestdienas, 9. aprīļa, vakarā Dobeles pilsētā norisināsies arī Kurzemes pavasara sprints, kas ir Latvijas sprinta kausa 2. posms un pulcēs gandrīz 300 dalībnieku. Dobelē norisinājās Latvijas čempionāts sprintā 2012. gadā, kad sportisti pieļāva daudz kļūdu Bērzes upes krastos un Dobeles pilsdrupās, un distances būs ne mazāk aizraujošas arī šoreiz. Galvenais pretendents uz uzvaru vīru elites grupā ir Artūrs Pauliņš, kam seko Artjoms Rekuņenko, Jānis Tamužs un Endijs Titomers. Dāmu grupā favorītes cīņā par pjedestālu ir Līga Ārniece, Sandra Grosberga, Līga Valdmane un Irita Puķīte.

Sacensības organizē OK Saldus un Latvijas Orientēšanās federācija.

Vairāk informācijas sacensību mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47455788sec.