Jau otro gadu norisināsies «Baznīcu Nakts»

2016. gada 10.jūnijā, Baznīcu nakts aicina atklāt Latvijas baznīcas no jauna katrā novadā visā Latvijā. Šogad pavisam 190 baznīcās no 18.00 līdz 24.00 notikuma viesiem būs iespēja pavadīt skaistu, garīgi piepildītu vakaru.

Notikumā piedalīsies baznīcas no visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem un galvaspilsētas Rīgas. Visvairāk dievnamu šogad durvis vērs Kurzemē - 57 baznīcas un Vidzemē - 45, bet Zemgalē – 22, Sēlijā – 14, Latgalē – 14. Rīgā, Piņķos un Katlakalnā atvērtas būs 40 baznīcas. Baznīcu nakts rīkotāji aicina jau tagad izvēlēties interesējošās programmas mājas lapas sadaļā "Programma".

Baznīcu nakts kultūras un mākslas norises bagātinās ne tikai Latvijā iemīļoti mākslinieki un mūziķi – solisti, kori, ansambļi, vokālās grupas un ērģelnieki, bet arī daudzviet baznīcās uzstāsies vietējo mūzikas skolu audzēkņi, kā Cēsīs, Balvos, Kārsavā, Varakļānos, Kolkā, Rojā, Saldū, Ventspilī, Bauskā, Lestenē, Burtniekos, Ogrē, Krimuldā un citviet. Radošas darbnīcas bērniem būs sagatavojušas draudžu svētdienas skolas.

Latvijas kristīgo draudžu ļaudis arī šogad ir sagatavojuši programmas norises, kurās katrs Baznīcu nakts viesis varēs atrast sev interesanto – iejusties baznīcu arhitektūras un mākslas skaistumā, klausīties koncertus, būt lūgšanā un apcerē un pavadīt laiku sarunās. Oficiālais pasākuma tēmturis sociālajos tīklos ir #BaznicuNakts.

Notiks vienojoši pasākumi visās baznīcās

Pasākuma oficiālā atklāšana – Rīgas Vecās Sv.Ģertrūdes baznīcā Rīgā 10.jūnijā pulksten 18.00. Muzicē Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas skolas meiteņu koris "Vivace" un piedalās dažādu konfesiju mācītāji.

Baznīcu nakts programmā šogad ekumeniski vienojoša iniciatīva būs kopīga Tēvreizes lūgšana pulksten 21.00 visās baznīcās. Gaidot ekumeniskās Tezē (Taize) kopienas Eiropas mēroga tikšanos Rīgā 2016. gada decembrī, daudzās baznīcās šogad notiks Tezē lūgšanas ar viegli uztveramajām, bet garīgi dziļajām Tezē kopienas dziesmām. Gatavojoties Latvijas simtgades svinību laikam, draudzes aicinātas savos dievnamos izkārt Latvijas karogus un noturēt aizlūgumus par Latvijas tautu un valsti. Baznīcu nakti atklās jau tradicionālās baznīcu zvanu skaņas īsi pirms 18.00, bet, tuvojoties noslēgumam daudzās baznīcās iemirdzēsies sveču gaisma, aicinot uz klusu lūgšanu un apceri.

Baznīcu nakts rīkotāji nodibinājuma "Baznīcu nakts fonds" komanda jau šobrīd izsaka vislielāko pateicību katram labas gribas cilvēkam, kurš ir palīdzējis sagatavot notikumu un velta tam savu atbalstu un brīvprātīgo darbu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2354672sec.