Mazsalacā norisināsies dabas izziņas pasākums «Piliens dabas»

2016. gada 20.augustā Mazsalacā, gleznainās Salacas upes krastā pie Valtenberģu muižas, notiks dabas izziņas pasākums "Piliens dabas". Brīvdabas pasākuma vadmotīvus – ūdens vidi un smilšakmens atsegumus – varēs iepazīt darbnīcās un mākslinieciskos priekšnesumos no plkst.16:00 līdz pat pusnaktij.

Projekta "Radām novadam" Vidzemes Augstskolas komanda "Jauniešu vētra", Mazsalacas novadā rīkojusi jau vairākas dabas izziņas aktivitātes. Pasākums "Piliens dabas" norisināsies otro gadu un ir iecerēts to attīstīt kā labu tradīciju ar mērķi radīt vidi dabas izzināšanai, izprast to, gūt idejas un iemaņas kā uzlabot un saglabāt vides kvalitāti ikviena ikdienā. 20.augustā būs iespēja aktīvi pavadīt dienu profesionāļu pavadībā, kur galvenokārt pievērsta uzmanība ūdens un smilšakmens tēmām.

"Salacas baseina smilšakmens atsegumi ir kā datu nesēji par Zemes ģeoloģisko uzbūvi, un ir mājvieta retām augu un dzīvnieku sugām. Tāpēc svarīgi to apzināties un īstenot vides aizsardzības pasākumus", stāsta pasākuma organizatore Ilze Sauša. Savukārt Liene Mistere saka: "Dabas izziņas pasākumi ir lieliska ierosme pašiem dodoties dabā būt vērīgākiem un ar jauniegūtajām vai atsvaidzinātajām zināšanām pēcāk bagātināt savus pārgājienus. Latvijas simtgadi taču vēlamies sagaidīt ar lepnumu sirdī par mūsu dabas vērtībām! Lai katram sirdī ir kaut piliens izpratnes un par mūsu zemes dabas vērtībām!"

Dienas daļā no 16:00 tiks piedāvātas dažādas tematiskās darbnīcas, atraktīvas nodarbes dabā. Ģeologs Dainis Ozols vadīs dabas izziņas darbnīcu par smilšakmens atsegumu veidošanos. Kā notiek ūdens kvalitātes izpēte būs iespējams uzzināt no biedrības "Ūdensaina" hidrobiologiem. Izzināt varēs arī putnus sadarbojoties ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību. Kopā ar Vidzemes klinšu kāpšanas attīstības biedrību trenēt līdzsvaru, kā arī pildīt orientēšanās uzdevumus. Par radošajām darbnīcām un pašu līdzdarbošanos parūpēsies Mazsalacas Mākslas skolas radošais pulks.

Vakara daļā no 21:00 Valtenberģu muižas parks iegūs citas krāsas un noskaņu. Ģitārspēles koncertu pasākuma viesiem dāvās mūziķis Mikus Frišfelds. Gaidāma sikspārņu izpēte, "kukaiņu spīdēšana", kā arī mākslinieciski priekšnesumi dabas tematikā – ūdens glezniecības šovs un ēnu teātris.

Dabas izziņas pasākuma "Piliens dabas" precizēta programma drīzumā būs pieejama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62128687sec.