Notiks Māras zīmei veltīts tirdziņš

Sestdien, 6. augustā, kafejnīcā "Rocket Bean Rostery", Miera ielā 29/31, godinot Māras zīmi notiks tirdziņš, uz kuru tiek aicināts ikviens Rīgas iedzīvotājs un viesis.

Jumis ir  auglības personificējums, kas saistīts ar labības ievākšanas laiku un ne tikai. Jumis mūs ievada Rudenājos – laikā, kad sākas labības pļaujas, tiek cepta pirmās ražas maize un goda vietā tiek celti piena produkti.

Viss šis laiks ir Jumja un Māras gādībā. Vasarā Jumis guļ druvā zem pelēka akmens vai tīruma galā. Rudenī viņš ierodas mājās uz Apjumību svinēšanu, bet pēc tam atgriežas atpakaļ laukā vai arī klētī pie ievāktās ražas.

Kā viena no tradīcijām pirms ražas ievākšanas senajos laikos ir bijusi Jumja apdāvināšana un dažādu labumu solīšana. Arī katrs "Rocket Bean Rostery" apmeklētājs var nākt ar jau izveidotu radošu un kreatīvu dāvanu Jumim, kā arī, ja nav sanācis to izveidot mājas vai parkā, tad droši varēs iemēģināt pirkstu veiklību salmu siešanā izveidojot ko interesantu Jumim. Visas Jumim dāvātās mantas tiks izstādītas kafejnīcas telpās līdz 24. septembrim, kad tiks godātas Apjumības. Par nelielu samaksu, katram tirdziņa apmeklētājam būs iespēja uzpīt sev rokas pīni, ko lieliski varēs izmantot kā ikdienas aksesuāru. 

Ja esi attapīgs un prātam patīk vārdu spēles, tad atminot pareizi vienu no mīklām, tu saņemsi pārsteigumu no kafejnīcas pavāriem, bet, protams, kafejnīcas kolektīvs neaizmirsīs arī tos, kam mīklas netīk – pārsteigums būs arī viņiem. To, Kurš patīkamāks vai nepatīkamāks –  varēs spriest paši pasākuma apmeklētāji.

Lai godātu Jumi un Māru kafejnīcas teritorijā ikviens varēs sastapt latviešu zemniekus un amatniekus, nobaudīt atspirdzinošu dzērienu un kādu vietējo gardumu. 

Lai arī kā to negribētos, Jumis ir tas, kas mūs ievada Rudenājos- laikā, kad sākas labības pļaujas laiks. "Rocket Bean Rostery" gaidīs ciemos un aicinās godāt senās tradīcijas ikvienu interesentu Miera ielā 29/31.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79879403sec.