Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs aicina pedagogus uz “Dizaina domnīcām”

Izglītības programmu cikla “Vārds dizainam” ietvaros pirmdien, 2017. gada 9. janvārī, plkst. 16:00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) norisināsies pirmā lekcija jaunizveidotai platformai vispārizglītojošo skolu pedagogiem “Dizaina domnīca”. Muzeja īpašie viesi būs dizaina domātāja Jeļena Solovjova un stikla mākslinieks, dizainers Artis Nīmanis.

“Vārds dizainam”, kas veiksmīgi notiek jau piekto gadu, ir kļuvusi par visapjomīgāko neformālās izglītības programmu Latvijas Nacionālajā mākslas muzeja struktūrā, kā arī dizaina laukā Latvijā, aptverot dažādas mērķauditorijas. Tās mērķis ir izglītot sabiedrību dizaina jautājumos, iepazīstināt ar Latvijas labākajiem jomas pārstāvjiem, rosināt viedokļu apmaiņu starp speciālistiem un sabiedrību. Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam cikla ietvaros ir izveidota bezmaksas programma vispārizglītojošo skolu pedagogiem “Dizaina domnīca”, kas motivēs un iedvesmos skaidrot dizaina nozīmi jauniešu auditorijai.

Novērojama skolotāju interese piedalīties muzeja rīkotajās dizaina darbnīcās pieaugušajiem, tāpat saņemti atzinīgi komentāri par dizaina nodarbībām skolēniem, kas ļāva sagatavot audzēkņus mākslas priekšmetu olimpiādēm, bet pašiem pasniedzējiem uzzināt par dizaina aktualitātēm Latvijā. Kā runāt par dizainu? Kāds būtu instrumentu kopums un jēgpilni risinājumi klasēs, lai bērni izprastu dizaina lomu, dizaina domāšanu? Atbildes uz šiem jautājumiem pedagogi meklēs kopā ar dizaina jomas speciālistiem, kuri ar stāstu un radošu uzdevumu palīdzību sniegs iespēju paplašināt zināšanas un pieredzi.

Pirmā “Dizaina domnīca” notiks 9. janvārī, kad Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja viesi – dizaina domātāja Jeļena Solovjova (Елена Соловьёва, megadizains.lv) un stikla mākslinieks, dizainers Artis Nīmanis (artisnimanis.com) – aicinās tuvāk iepazīt dizaina nozares specifiku. 13. februārī Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas docente Dr. art. Aija Freimane un dizainere, modes ilustratore Baiba Ladiga Kobajaši (ladiga.com) dalīsies ar stāstu par tēmu “Nākotnes tendences dizaina domāšanā”. Savukārt 13. martā ar lekciju “Dizaina radīšanas procesi” uzstāsies grafikas dizainers, dizaina studijas “Asketic” dibinātājs, biedrības “LADC” (“Latvian Art Directors Club”) līdzdibinātājs Miķelis Baštiks (asketic.com) un apavu zīmola “Elīna Dobele” radītāja, dizainere Elīna Dobele (elinadobele.com).

Noslēgumā dalībniekiem tiks izsniegta apliecība par pilna cikla apmeklējumu (9 h).

Visu lekciju video būs skatāmi muzeja “Youtube” kanālā:

https://www.youtube.com/user/muzejsDMDM/playlists.

Ieeja visās “Dizaina domnīcās” ir bez maksas.

Dalībnieku skaits ierobežots.

Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Interesentus lūdzam zvanīt pa tālruni (+371) 67 830917 vai rakstīt uz e-pastu [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Cēsu TIC
,


Daugavpils TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77053213sec.