Pieci iemesli apmeklēt Dabas muzeju šonedēļ

Pēcsvētku darba nedēļa Dabas muzejā gaidāma īpaši interesanta un bagātīga – pārsteigsim ar jaunu botānikas un mikoloģijas ekspozīciju, vienlaicīgi atvadīsimies no iemīļotās dzintara ekspozīcijas, piedāvāsim izglītojošus pasākumus un nodarbības, kā arī jaunus iespaidus izstādē par Latvijas saldūdens zivīm.

Ekspozīcija „Dzintars laiku lokos’’ būs apskatāma vēl tikai piecas dienas – līdz 26. novembrim. Jaunnedēļ uzsākam jaunas ekspozīcijas – „Mineraloģija’’ – veidošanu.

No šodienas, 22. novembra, apmeklētājiem ir pieejama jauna ekspozīcija „Botānika un mikoloģija”. Tajā interaktīvā un estētiski pievilcīgā veidā apmeklētājiem iespējams iepazīt Latvijas augus un sēnes, kā arī raksturīgākos biotopus – mežu, pļavu un purvu.

Sestdien, 26. novembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 aicinām apmeklēt ģimenes dienu „Lielas zivis, mazas zivis”. Pasākuma uzmanības centrā šoreiz – Latvijas saldūdens zivis. Protams, darbosimies arī radoši, un kāds no apmeklētājiem mājās dosies ar izdevniecības „Pētergailis’’ sarūpētu dāvanu.

Izstāde „Zvīņu spoguļos” par Latvijas saldūdens zivīm un tās ietekmējošiem faktoriem. Apskatīta zivju ķermeņa uzbūve, barošanās, migrācijas un vairošanās īpatnības, kā arī šo dzīvnieku saistību ar pārējiem ūdens iemītniekiem – augiem, zīdītājiem, putniem un bezmugurkaulniekiem.

Vides mēnesis Dabas muzejā norisinās jau piekto gadu. Šogad sabiedrības uzmanību pievēršam saldūdens zivju aizsardzībai. Vides mēneša ietvaros aicinām apmeklēt semināru „Latvijas saldūdens zivis – to daudzveidība, aizsardzība un dzīves vide'', kas norisināsies ceturtdien, 23. novembrī, kā arī pieteikties nodarbībai „Vai zivis meklē, kur dziļāks?”. Nodarbība būs īpaši piemērota 4.–12. klases skolēniem un to, iepriekš piesakoties, piedāvājam apmeklēt līdz 22. decembrim.

Plašāka informācija par Dabas muzeja piedāvājumu, aktualitātēm, darba laikiem un biļešu cenām mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.10765004sec.