Brīvdabas muzejs aicina uz Mārtiņa dienas svinībām

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs 2019. gada 10. novembrī no 12.00 līdz 16.00 aicina uz bagātīgajām Mārtiņa dienas svinībām.

Svētku viesi arī šogad tiek aicināti uz tradicionālo Mārtiņa dienas maskošanos un dančiem kopā ar folkloras kopām, košo gaiļu izstādi, gatavošanos ziemai ar radošām darbnīcām, veiklības pārbaudi gailīšu makarēšanā un umurkumura pievarēšanā kā arī, protams, Mārtiņdienas gardumu baudīšanu.

Latviešu tradicionālajā kalendārā Mārtiņa diena iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu, kā arī noslēgumu labības kulšanai un gatavošanos aukstākajam gadalaikam, ko jau izsenis atzīmē dziedot, dejojot, mielojoties ar bagātīgu cienastu un maskošanos. Arī Brīvdabas muzejā Mārtiņdienas viesi varēs piedalīties maskošanās atrakcijās un doties skanīgā masku gājienā, ko pavadīs danči, dziesmas un rotaļas ar folkloras kopām "Zvīgzna" un "ZEIDI". Pasākumu košāku darīs ne tikai maskotie viesi, bet arī raibā Mārtiņa dienas gaiļu izstāde Kurzemes laidarā. Rokdarbu mīļi novērtēs iespēju piedalīties dabas materiālu darbnīcā un viesoties pie kalēja smēdē, kā arī iemēģināt roku vaska sveču liešanā kopā ar Daugmales Jāni. Kad dziesmas izdziedātas, azartiskākie Mārtiņbērni varēs rāpties pēc rudenīgām balvām umurkumura stabā un vizināties zirdziņa mugurā.

Mārtiņa diena iekrīt vienā no bagātākajiem gada laikiem, kad raža novākta un apcirkņi pilni, tāpēc kā jau īstos svētkos, būsim padomājuši arī par gardēžiem. Svinību laikā varēs nobaudīt Mārtiņa dienas cienastu, bet veiklākie viesi tiks aicināti piedalīties gailīšu makarēšanā "Priedes kroga" saimnieka vadībā.

Pirms Mārtiņa dienas svinībām, 10.00 lielie un mazie svētku viesi ir aicināti uz dievkalpojumu Brīvdabas muzeja Usmas baznīcā.

Pasākumu garšīgi atbalsta "Mārtiņa Beķereja".

Noderīga informācija apmeklētājiem.

Pie muzeja pieejama bezmaksas autostāvvieta.

Mājdzīvniekus lūdz šoreiz atstāt mājās.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts.

Ģimenēm ar bērniem.

Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejā ir bez maksas.

Vecākiem ar pašiem mazākajiem – pieejama pārtinamā istaba.

Ieeja pasākumā no muzeja Galvenās ieejas – Brīvdabas ielas 21. Muzejs apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 10.00 līdz 17.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39011884sec.