Rīgā mirdz gaismas instalācija «Latvijas zvaigznājs»

Atzīmējot Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu, Rīgā mirdz gaismas instalācija "Latvijas zvaigznājs", kas būs apskatāma Brīvības bulvāra liepu alejā līdz 2020. gada 20. janvārim. Gaismas instalāciju veidojuši mākslinieks Atis Izands un vides dizainere Ligita Breģe.

"Instalācija atspoguļo Latvijas valsts dibināšanas brīža zvaigžņu stāvokli virs Rīgas ar 27 rudenim raksturīgajiem zvaigznājiem, kas pilnībā bija redzami nozīmīgajā brīdī. Sadalot debesu jumu ziemeļu austrumu virzienā paralēli Brīvības ielas virzienam, ir veidots secīgs zvaigznāju izvietojums. Pēc šī principa izkārtotie zvaigznāji liepu alejā veido simbolisku zvaigžņu ceļu, iezīmējot kustības asi no Brīvības pieminekļa virzienā uz vides objektu "Goda vārti" un radot emocionāli interaktīvu vidi, kas iedarbojas uz vērotāju", saka viens no gaismas instalācijas autoriem, mākslinieks Atis Izands.

"Gaismas instalācijas zvaigznāji ir atgādinājums par nezināmajiem kosmosa spēkiem, kas ietekmē dažādus notikumus un mūsu ikdienu. Simtgades kontekstā vēlamies gan atskatīties uz pagātni, gan paredzēt nākotni, tāpēc meditatīvā pastaigā pa Brīvības bulvāra aleju zem mirgojošajiem zvaigznājiem, cilvēkiem ir iespēja aizdomāties par to, cik daudz simt gadu laikā ir paveikts Latvijas attīstīšanai, kādu vēlamies redzēt tās nākotni un kādus vēlamies redzēt sevi pašus", raksturojot gaismas instalācijas ideju, saka tās veidotāji.

Līdztekus gaismas instalācijai "Latvijas zvaigznājs" valsts svētku laikā pilsētā ir izvietoti Latvijas valsts karogi, zālienos vairāku ielu krustojumos – vides objekti "Karogkonstrukcijas" un "Karogi virpulī", pilsētas kanālā būs skatāmi "Ugunsziedi" un "Plūstošie raksti", Bastejkalnā svētku noskaņu radīs dzīvās uguns instalācijas "Uguns stabi" un "Latvju cimdi". Arī vides mākslas objektā "Goda vārti" novembrī redzams patriotiskas noskaņas vēstījums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.08864284sec.