Rīga iedvesmo dejotājus izveidot brīnišķīgu klipu (video)

Deju ceļveža "Es atcerēšos tavas krāsas, Rīga" (par kuru vēstījām šajā rakstā) autori izveidojuši jaunu darbu, ar nosaukumu "Es tevi iekustināšu" (Imagine and play).

Idejas autora Jegora Gordejeva galvenā doma bijusi atrast saikni starp klasisko un ielu deju, kā arī parādīt, ka breika dejas kustības var būt pievilcīgas un graciozas, gluži tāpat kā klasiskas dejas kustības.

Galvenais iedvesmas avots video veidotājiem bija un joprojām ir Latvijas galvaspilsēta Rīga, jo šī vide, var pamodināt un īstenot ikviena fantāzijas.

Stāsta "Es tevi iekustināšu" galvenais varonis ir mazs zēns Germans. Kā jau raksturīgs šī vecuma bērniem, viņus visai bieži moka garlaicība - šajā vecumā ne vienmēr ir viegli ieinteresēt ar kaut ko: vienu dienu viņiem patīk vingrošana, rīt grib nodarboties ar futbolu utt. Protams, arī vecāku rokās ir spēja ietekmēt ikvien bērna un jaunieša izvēli.

Tomēr kā un kad notiek tas brīdis, kad bērns redz kaut ko un saprot ka tas ir radīts tieši viņam?! Tieši šī apskaidrības mirkļa iegūšana kalpojusi par vadmotīvu videoklipa autoriem.

Pēc Jegora Gordejeva domām, šis mirklis ir brīnišķīgs bērna dzīvē. Tā notiek arī ar video klipa galveno varoni Germanu: Līdzās māsai viņš ierauga attēlu ar deju kustību un zēnu ierauj šī jaunā, vel nezināmā pasaule. Lasot grāmatu, zēns uzzina daudz ko jaunu par deju un atrodas savā fantāziju pasaulē. Tālāk robeža starp izlasīto grāmatā un realitāti tiek nodzēsta.

Video autori cer, ka šajā darbā ir izdevies atrast harmonija starp mākslu un cilvēku, starp cilvēku un grāmatu, starp mākslu un pilsētu. Ka skatītājiem būs redzamas ne tikai kustības, bet arī tas, kas uzrakstīts starp rindām.


Radošā komanda:

Video ideja un horeogrāfija: Jegors Gordejevs

Lomās: Germans Mikulovs, Anastasija Mikulova, Jegors Gordejevs jeb bboy Ego

Video: Avvakums Petrovs, Avdejs Petrovs (Tanec Film)

Mūzika: "Greatest day" – Jonathan Buchanan

Make-Up un frizūra: Jeļena Seidova

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79181099sec.