Notiks Latvijas lielākā jūras burāšanas regate «Gulf of Riga Regatta 2020»

Pēc ārkārtas situācijas atcelšanas valstī Rīgas līča regates jeb Gulf of Riga Regatta (#GoRR) organizatori ir lēmuši šogad organizēt sacensības. Dalību regatē jau pieteikušas 36 jahtas no piecām valstīm. To vidū ir arī pasaules un Eiropas čempioni.

"Dažu dienu laikā ir dubultojies jahtu skaits, kas reģistrējas regatei. Protams, priecājamies par to, bet esam arī bažīgi, lai netiek pārsniegts valstī atļautais sacensību dalībnieku skaists, jo tad būs jāaptur pieteikšanās. Tādā gadījumā šogad #GoRR laikā nevarēsim nodrošināt Latvijas Atklātā jūras burāšanas čempiona titulu izcīņu," skaidro Latvijas Jūras burāšanas asociācijas (LJBA) valdes priekšsēdētājs Valters Romans.

V.Romans norāda, ka patlaban sacensībām ir pieteikušās līdz šim Latvijā vēl nebijušas jahtas – komandas no Somijas, Polijas, Igaunijas un Lietuvas. Viņu vidū arī spēcīgākie burātāji, kuri godalgoti pasaules un Eiropas čempionātos. Viņš arī uzsver, ka konkurence ir burāšanas sacensību virzītājspēks, tāpēc "jo spēcīgāki ir konkurenti, jo straujāk attīstīsies pašmāju buru sports un mums vēl Latvijā ir kur augt, ja salīdzinām buru sporta attīstību kaut vai ar Baltijas kaimiņiem."

Sacensības sāksies jau teju pēc divām nedēļām un, kā skaidro sacensību organizatori, patlaban ir ko pasvīst. "Epidemioloģisko ierobežojumu laikā bija neskaidrs, kāds būs šīs sezonas sporta sacensību liktenis Latvijā un kad varētu tikt mīkstināti pastāvošie ierobežojumi. Mēs ilgi prātojām, vai šogad riskēt un, ja būs iespēja, tomēr organizēt sacensības, vai tās jau savlaicīgi pārcelt uz nākošo gadu. Apzinājāmies, ka ir ļoti daudz lietu, kas būs jāpielāgo "jaunais – normālais" situācijai, bet izvēlējāmies neiet vieglāko ceļu un ļoti īsā laikā nodrošināt sacensību norisi. Burātāji ir izslāpuši pēc regatēm un mēs nevaram atļauties viņus pievilt," tā V.Romans.

Šogad Rīgas līča regate tiks atklāta 2020. gada 28. jūnijā Ventspilī. Tā ilgs piecas dienas un regatei varēs sekot tiešsaistē. Sacensību flote piestās Igaunijā, Sāmsalas ostā Montu. Pēc tam divas dienas regate uzkavēsies Rojā, kur notiks medijiem un skatītājiem visērtāk vērojamās īsās pretvēja-pavēja distances. Regate noslēgsies 3.jūlijā Salacgrīvā. Ierasti, sadarbībā ar Latvijas Hidroekoloģijas institūtu tiks vērsta burātāju un sabiedrības uzmanība Baltijas jūras vides veselībai.

Sacensības organizē Latvijas Jūras burāšanas asociācija sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību, Rojas zēģelētāju skolu, Ventspils jahtu ostu, Salacgrīvas ostas pārvaldi un Saaremaa Merispordi Selts.


Plašāka informācija

Oficiālā regates mājaslapa https://gorr.lv/lv

GoRR sociālās vietnes - Facebook @gulfregatta ; Instagram @gorr_lv ; Youtube @Gulf of Riga Regatta - GoRR


Foto un video

Video uzaicinājums uz #GoRR2020 (0:45 min): https://www.youtube.com/watch?v=lHAA1r85tg0 (video: Sky Route Films)

Video atskats uz #GoRR2019 (4:26 min): https://www.youtube.com/watch?v=87erLf0GWB4 (video: Sky Route Films)

Foto izlase no #GoRR2019: https://failiem.lv/u/ry8v3p5w  (foto: Jānis Spurdziņš)


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82838678sec.