Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz gardajiem Rudens ražas svētkiem

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz gardajiem Rudens ražas svētkiem svētdien, 27. septembrī no 10.00 līdz 16.00. Svētku viesiem būs iespēja iegādāties lauku labumus un amatnieku darinājumus bagātīgajā Miķeļa dienas tirgū, doties rotaļās ar folkloras kopām, izmēģināt veiklību senajās spēlēs un nogaršot vilinošo rudens zupu.

Miķeļdiena jeb rudens saulgrieži jau izsenis iezīmē lauku darbu pabeigšanu un svinības ar bagātīgu mielastu, skaļu līksmību un tradicionālo Miķeļdienas tirgu. Miķeļdiena ir laiks, kad apcirkņi pilni un laiks celt galdā visus vasarā sarūpētos labumus. Arī Brīvdabas muzejā bagātīgi svinēsim un visas dienas garumā piedāvāsim iegādāties rudenīgus dzērienus un sīrupus, vietējo vīnu un alu, sezonālas ogas un augļus, Latvijā ievāktu medu un dažādus našķus, kā arī zemnieku saimniecībās sarūpētus piena un gaļas produktus. Miķeļdienas tirgū varēs sastapt arī mūsu rosīgos amatniekus – pasākumā būs iespējams apskatīt un iegādāties keramikas un koka darinājumus, rotas, kā arī ziemai noderīgos adījumus.

Rudens ražas svētkos ieskanēsies arī kāzu dziesmas, talku balsi un lustīga tirgus mūzika. No 12.00 līdz 13.30 visi būs aicināti sadziedāties ar Lēdurgas kultūras nama folkloras kopu "Putni", savukārt no 14.00 līdz 15.30 muzeju pieskandinās Mālpils kultūras nama folkloras kopa "Mālis".

Svētku laikā būs padomāts arī par mazajiem viesiem, kuriem būs iespēja piedalīties zīļu darbnīcā (11.00-15.00), izmēģināt spēkus un veiklību dažādās senajās spēlēs un vizināties zirdziņa mugurā.

Dienu bagātinās arī Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI), kas piedāvās iegādāties otro latviešu maizīti – kartupeļus –, kā arī pelēkos zirņus “Bruno”, kailgraudu miežus “Kornēlija” un “Irbe” un miežu plāceņus gatavotus pēc seno laiku receptes. Ēdienkarti varēs papildināt arī ar veselīgajiem diedzējamiem kviešu graudiem un auzu graudiem tējas pagatavošanai, kā arī nodegustēt dažādus gardumus turpat uz vietas. Lieli un mazi saimnieki varēs papildināt savus krājumus ar lopbarības rudziem zaļmēslojumam, ko izmanto zemes atveseļošanai siltumnīcās, mazdārziņos un atklātā laukā.

Visiem būs iespēja apciemot arī augu veselības telti, kurā Valsts augu aizsardzības dienesta eksperti apmeklētājiem sniegs konsultācijas, kā atpazīt un  visefektīvāk,  dabai draudzīgāk ierobežot dažādus dārza kaitēkļus un slimības, savukārt mazajiem būs interesantas izglītojošas spēles un uzdevumi par augu veselību. Čaklākie uzdevumu pildītāji saņems īpašas balvas ar Starptautiskā augu veselības gada simboliku.  

Atzīmējot gada ražīgāko laiku, Brīvdabas muzeja Izstāžu zālē 13.00 notiks arī Austras Ziļickas grāmatas “Senie labības mēri” atvēršanas svētki. Izdevums “Senie labības mēri” sniedz ziņas par labības mēru lomu tradicionālajā dzīvesveidā un padziļināti analizē Latvijas teritorijā 18.–20. gadsimtā lietotos labības mērus. Situāciju ilustrē arī pilns Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja labības mēru kolekcijas katalogs.

Kad pirkumu grozi pilni, grāmata izskatīta un kājas spēlēs pagurušas, apmeklētāji varēs mieloties ar rudens zupu.

Noderīga informācija apmeklētājiem.

Pie muzeja pieejama bezmaksas autostāvvieta.

Mājdzīvniekus lūdzam šoreiz atstāt mājās.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts.

Ģimenēm ar bērniem.

Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejā ir bez maksas.

Ģimenes biļete (1 līdz 2 pieaugušie + 1līdz 4 bērni līdz 18 gadu vecumam) 8,50€.

Vecākiem ar pašiem mazākajiem – pieejama pārtinamā istaba.

Ieeja, darba laiks un cenas.

Ieeja pasākumā no muzeja Galvenās ieejas – Brīvdabas ielas 21. Muzejs apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 10.00 līdz 20.00. Ieejas maksa skolēniem 1,40€, pilna laika studentiem 2,00€, pensionāriem 2,50€, pieaugušajiem 4,00€.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11654186sec.