Kapibaru pavasara pastaigas Rīgas Zoodārzā

Saulainais laiks Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā ievieš pārmaiņas – nu dzīvnieki izbauda iespēju pagozēties saules staros. 28. aprīlī notikusi pavasara gaidītākā atgriešanās – no ziemas mītnes izsoļojušas kapibaras.

No 2023. gada 28. aprīļa arī vieni no zoodārza populārākajiem dzīvniekiem – kapibaras – iznākušas no ziemas mītnes un redzamas rāmi aplūkojot apkārtni. Rīgas Zoodārzā katru dienu, līdz pat laikam, kad gaiss sasniegs temperatūru, kura kapibarām vairs nebūs pa prātam, tās būs redzamas ikvienam apmeklētājam. Skaties, kā siltākā laikā kapibaras veldzējas baseinā, vēsākā laikā kopā patveras stikla namiņā, un izsalkuma brīžos cienājas ar sienu vai zariem!

Kapibara ir grauzējs – pieaudzis īpatnis dienā spēj apēst līdz pat 3,5 kilogramiem zāles. Tās zobi ir nepārtrauktā augšanas procesā, tā kompensējot pastāvīgo dilšanu, kapibarai nemitīgi ēdot šķiedrainu zāli. Turklāt kapibarām ir ļoti efektīva gremošanas sistēma – tās uzturēšanai kapibaras ēd savas fekālijas. Fekālijās esošās baktērijas palīdz sagremot celulozi, kura ir apēstās zāles sastāvā.

Rīgas Zoodārzā apskatāmi viens kapibaru tēviņš un divas mātītes. Kapibaru tēviņš Pablo Eskobars Rīgā ieradās 2016. gada decembrī no GaiaZOO Nīderlandē, kur dzimis tā paša gada 21. maijā, savukārt viņa draudzene, Frīda, kura dzimusi 2015. gada 5. decembrī Drēzdenes Zoodārzā Vācijā, pievienojās Rīgas Zoodārza saimei 2016. gada jūlijā. Pēc četru gadu iepazīšanās perioda, 2020. gada 1. novembrī kapibaru pāris sagaidīja savu pēcnācēju – nu jau divus gadus un nepilnus sešus mēnešus veco kapibaru meiteni, kurai dots vārds Mika.

Kapibaras nosaukums radies no gvarani indiāņu vārda Kapiÿva – "zāles valdniece". Savukārt sugas latīniskais nosaukums Hydrochoerus nozīmē "ūdens cūka".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.513309sec.