Ilona Bagele un Edīte Alpe apaļās jubilejas svinēs Rīgas Domā ar īpašu koncertu

2023. gadā savas apaļās jubilejas svin mecosoprāns Ilona Bagele un ērģelniece Edīte Alpe. Abas mūziķes kopīgā koncertā satiksies Rīgas Domā trešdien, 2023. gada 16. augustā, kur izskanēs koncertprogramma „Viļņu dziesma Latvijai“.

Jubilejas koncertprogramma „Viļņu dziesma Latvijai“ veltīta abu mīlestībai – Latvijai un latviešu mūzikai - dzīves viļņos vienmēr spēku tajās smeļot – tā Edīte Alpe. Abas mūziķes sadarbojas jau sen – kopā atskaņotas dažādas koncertprogrammas, kuras raksturo abu mākslinieču radošo aicinājumu apvienot savā daiļradē gan klasisko, gan mūsdienu mūziku.  Tādēļ starp klasiskām ārijām un iemīļotām latviešu dziesmām koncertu programmās aizvien ieskanas arī kaut kas no mūsdienu ritmiem, tango vai džeza noskaņām, kā arī atraktīvi skaņdarbi ērģelēm solo.

Jubilejas koncertā Rīgas Domā šoreiz abas mākslinieces pievērsušās latviešu komponistu mūzikai, sākot ar klasiķiem Jāzepu Vītolu, Jāzepu Mediņu, Marģeri Zariņu līdz pat mūsdienu autoriem – Jāni Lūsēnu, Raimondu Paulu un Imantu Kalniņu.

Ilona Bagele ir Latvijas Nacionālās Operas soliste kopš 2003. gada un ir viena no pieprasītākajām koncertmāksliniecēm Latvijā ar vērienīg pieredzi akadēmiskajā, džeza un populārajā mūzikā.  Dziedātāja sadarbojusies ar latvijas nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri, vairākkārt muzicējusi ar orķestri Rīga. Kā soliste piedalījusies vairākās maestro Raimonda Paula koncertprogrammās.

Edīte Alpe ir Dubultu ev. lut. draudzes ērģelniece (kopš 2000. gada), kā arī muzikālās dzīves vadītāja un koncertu producente; starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla Vox angelica dibinātāja un vadītāja. Viņas vadītie projekti vairākkārt ieguvuši "Jūrmalas Gada balvu kultūrā" dažādās nominācijās. No 1998. gada ir Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagoģe, kur kopš 2007. gada pasniedz ērģeļspēli.

Izcilas mākslinieces kopīgā jubilejā – svinēsim kopā ar viņām Rīgas Domā! Jau šo trešdien, 16. augustā pl. 19.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68231297sec.