Pasaules čempionāta basketbolā laikā āra kafejnīcās varēs izvietot ekrānus un dzērienu iekārtas

Lai rīdzinieki varētu kopīgi just līdzi Latvijas vīriešu basketbola izlasei, kas pirmo reizi piedalās Pasaules čempionātā basketbolā, Rīgā no 2023. gada 25.augusta līdz 10.septembrim būs atļauta pārvietojamo dzērienu iekārtu un televīzijas ekrānu izvietošana āra kafejnīcās.

Ekrānu un pārvietojamo bāru izvietošana vasaras kafejnīcās būs atļauta ar mērķi kafejnīcu un restorānu īpašniekiem piesaistīt apmeklētājus, kā arī rīdziniekiem un pilsētas viesiem pulcēties Rīgas kafejnīcu un restorānu āra terasēs kopīgi just līdzi Latvijas izlases ceļam Pasaules čempionātā basketbolā, kas šogad notiek Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Līdz šai vasarai pārvietojamo dzērienu iekārtu un ekrānu izvietošana bija iespējama vasaras terasēs, kas nav piesaistītas pastāvīgās ēkās izvietotām kafejnīcām un restorāniem. Šogad pirmo reizi arī vasaras kafejnīcās, kas izvietotas pie ēkās esošiem restorāniem un kafejnīcām, ekrānus varēja izvietot Pasaules hokeja čempionāta un Dziesmu un deju svētku norises laikā.

Lai izvietotu āra kafejnīcu, nepieciešams saņemt pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai. Atļauja piesakāma elektroniski, portālā eriga.lv sadaļā Ielu tirdzniecība vai klātienē, Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra (AIC) klientu apkalpošanas nodaļās. Iesniedzot pieteikumu, piezīmju daļā jānorāda vajadzība izvietot pārvietojamo dzērienu iekārtu un/vai TV ekrānu.

Ja ielu tirdzniecības atļauja jau ir saņemta vai iesniegums vasaras kafejnīcas atļaujas saņemšanai jau ir iesniegts, lai varētu izvietotu ekrānu un/vai dzērienu iekārtu, AIC jāiesniedz brīvas formas iesniegums ar lūgumu papildus iesniegtajiem dokumentiem saskaņot dzērienu iekārtas un/vai TV ekrāna izvietošanu āra kafejnīcā, norādot pašvaldības piešķirto iepriekš iesniegtā iesnieguma reģistrācijas numuru vai izsniegtās tirdzniecības atļaujas numuru.

Abos gadījumos iesniegumam jāpievieno āra kafejnīcas izvietojuma plānā iezīmēts iekārtas - ekrāna un/vai pārvietojamās dzērienu iekārtas - izvietojums, norādot iekārtas izmērus. Saskaņota vasaras kafejnīcas projekta gadījumā, tas jānorāda projektā ietvertajā izvietojuma plānā. Tāpat jānorāda TV ekrānu stiprinājuma vieta un stiprinājuma veids. Pārvietojamām dzērienu iekārtām nepieciešama iekārtas fotofiksācija.

Pēc atļaujas ielu tirdzniecībai saņemšanas pārvietojamās dzērienu iekārtas darbībai jāsaņem saskaņojums alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē. Satura atskaņošanai uz ekrāniem jāsaņem AKKA/LAA un LAIPA licences.

Nosacījumi, kas jāņem vērā minēto iekārtu izvietošanai:

• iekārtas drīkst izvietot tikai āra kafejnīcas teritorijā, ievērojot ietves brīvo platumu, piebrauktuves un iebrauktuves platumu;

• risinājumam un pieslēgumam jābūt dizainiski kvalitatīvam un tehniski drošam;

• visi vadi un kabeļi jānosedz ar nosegpaneļiem;

• iekārtas aizliegts stiprināt pie ēku fasādēm;

• par tehnisko drošību atbildīgs kafejnīcas saimnieks;

• iekārtu darbība nedrīkst traucēt citiem iedzīvotājiem;

• pamatotu sūdzību gadījumā iekārtas nekavējoties jādemontē.

Vairāk informācijas par vasaras kafejnīcu saskaņošanas kārtību Rīgā riga.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00348186sec.