Ķīpsalā notiks Starptautiskas sporta deju sacensības, deju mācības un Lielā balle

Starptautiskās dejas mākslas izstādes „Magic Dance Expo 2011” laikā Ķīpsalā notiks starptautiskās sporta deju sacensības „„Līvu Akvaparka” Baltijas uzlecošās zvaigznes”, kurās sacentīsies labākie Baltijas valstu sporta deju dejotāji. Savukārt ikviens apmeklētājs varēs būt liecinieks gan spraigām sacensībām, gan saņemt Latvijas labāko sporta deju treneru padomus meistarklasēs, gan savas dejošanas prasmes likt lietā, apmeklējot Lielo balli.

„Vēlamies parādīt plašākai publikai, kas mēs esam, kas ir sporta dejas, sacensības un paraugdemonstrējumi. Sporta dejas pēdējo divdesmit gadu laikā ir ievērojami mainījušās – viss kļūst skaistāks, gala iznākums – baudāmāks,” stāsta pieredzējušais deju sacensību un pasākumu rīkotājs, deju centra „Spektrs” vadītājs Aigars Svars.

Starptautiskas sporta deju sacensības

21. maijā jau no plkst. 10.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā Latvijas Sporta deju federācija (LSDF) rīkos starptautiskās sporta deju sacensības „„Līvu Akvaparka” Baltijas uzlecošās zvaigznes”, kurās par tituliem sacentīsies labākie Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas sporta deju dejotāji – gan bērni, gan jaunieši. Šīs būs sezonas noslēguma sacensības, tāpēc dalībnieku skaits solās būt īpaši kupls.

Sacensību vakara daļu papildinās Latvijas labākie pieaugušo sporta deju dejotāju pāri – trīs standartdeju pāri un trīs latīņamerikas deju pāri savas prasmes un talantu rādīs īpašā paraugdemonstrējumu šovā, kura stingrā žūrija un vērtētāji būs visi skatītāji.

Deju tērpu un frizūru skate

21. maijā no plkst. 12.00 līdz 14.00 uz „Magic Dance Expo” Šovu skatuves notiks deju tērpu un frizūru skate „Būsim skaisti dejā”. Latvijas Sporta deju federācija vēlas kliedēt mītu, ka dejot sporta dejas var tikai ļoti turīgu vecāku bērni tērpu augsto izmaksu dēļ. Tērpu skatē profesionāļi stāstīs, bet jaunie dejotāji demonstrēs sporta dejām piemērotākās frizūras, vienkārši pagatavojamus un interesantus deju tērpus bērniem, bet profesionāli tērpu šuvēji dalīsies savos amata noslēpumos, kas palīdzēs jaunajiem talantiem sagādāt krāšņus un īpašus tērpus.

“Lai bērns iemācītos dejot savam priekam, veselībai un kustību kultūras izkopšanai, nav vajadzīgi milzīgi līdzekļi. Noteikti ir vajadzīga pacietība, vēlēšanās un, protams, izdoma,” stāsta LSDF prezidija locekle un skates rīkotāja Ilze Zāģere.

Profesionāļu konsultācijas, meistarklases un individuāla apmācība

Trīs dienas LSDF stendā varēs uzzināt visu par skaistajām un sarežģītajām sporta dejām – sākot ar rekomendācijām par sporta deju skolu un pedagogu izvēli līdz pat ieteikumiem par treniņu un sacensību tērpu izvēli un profesionāļu knifiem, gatavojoties sacensībām.

Savukārt praktiskās nodarbībās un meistarklasēs gan pieaugušie, gan bērni varēs apgūt daudz jauna un interesanta. Piemēram, 19. maijā, „Rihtera Deju skolas” pedagoģe Ligita Rihtere pasniegs sporta deju meistarklasi bērniem vecumā no 6 līdz 11 gadiem, kuru ir aicināti apmeklēt gan topošie jaunie mākslinieki, gan jaunie dejotāji ar vērā ņemamu pieredzi, gan arī viņu vecāki.

20. maijā plkst. 11.00 sporta deju kluba “Elfs” dejotāji un treneri Viktors un Olga Haritonovi rīkos īpašu meistarklasi “Rhythm & Dance” pašiem mazākajiem, kas par sporta dejām vēl tikai sapņo. Četrus līdz septiņus gadus veci bērni šajā meistarklasē rotaļu veidā tiks iepazīstināti ar valša, sambas un rokenrola pamatsoļiem, noslēgumā pat veidojot kopīgu uzstāšanos. Savukārt plkst. 17.00 jaunieši un pieaugušie bez priekšzināšanām ir aicināti uz studijas „Elfs” rīkoto „Sporta dejas „degustāciju””, kur varēs “nodegustēt” mazliet no vairākām dejām – valša, tango, sambas un rokenrola. Meistarklases noslēgumā būs īpaša kopēja deja, neatkarīgi no tā, vai uz meistarklasi nāksi viens vai pārī.

21. maijā no plkst. 12.00 līdz 18.00 ikviens izstādes apmeklētājs varēs izmantot izdevību izvēlēties sev tīkamāko balles deju pedagogu un viņa vadībā saņemt balles deju individuālu apmācību bez maksas, ko piedāvā Latvijas Sporta deju federācija. Apmācības vadīs deju pedagogi Vilmārs Ivuškāns, Anita un Nils Šmiti, Ojārs Bācis un Vladimirs Pavļins.

Vasaras ieskaņu Lielā balle

Arvien vairāk cilvēku dejo savam priekam, apmeklējot deju kursus un mācoties Vīnes valsi, fokstrotu, tango vai kādu citu no krāšņajām balles dejām. 21. maija vakarā uz Ķīpsalas parketa dejas šarmam varēs ļauties ikviens, dejojot Lielajā ballē! Būs īsts deju orķestris un īstas balles dejas. „Līdzi ieteicams ņemt balles kurpes, izturību un labu noskaņojumu,” aicina balles rīkotāji. Balles pirmā daļa – no plkst. 20.00, kam sekos sacensību fināli un paraugdemonstrējumi, balles otrā daļa – no plkst. 22.30

Kā zināms, no 19. līdz 21. maijam “Magic Dance Expo” Ķīpsalā pulcēs visdažādāko stilu deju kolektīvus, individuālos māksliniekus, dejas pedagogus un trenerus no vairāk nekā 20 valstīm, piedāvājot ievērojamu dejas mākslas pārdzīvojumu gan skatoties un baudot, gan piedaloties un mācoties. Divās hallēs, uz vairākām skatuvēm un deju grīdas līdztekus risināsies vairāku deju virzienu konkursi un sacensības, deju šovi un paraugdemonstrējumi – sākot no street dance līdz pat klasiskajam baletam. Notiks pasaules līmeņa deju pedagogu meistarklases un apmācības. Savukārt ekspozīcijā tiks prezentētas visdažādākās deju skolas un deju apmācību studijas, kā arī dejas mākslas nozares preces un pakalpojumi.

Vairāk par projektu: www.magicdanceexpo.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16340899sec.