Izstādē «Magic Dance Expo» prezentēs pasaules aktuālākos mūsdienu deju stilus

No 19. līdz 21. maijam Ķīpsalā notiekošajā starptautiskā dejas mākslas izstādē “Magic Dance Expo 2011” pirmoreiz plašākai publikai vienuviet tiks prezentēti pasaules aktuālākie mūsdienu deju stili, kas Latvijā joprojām ir maz pazīstami.

Izstādē, līdztekus tādiem jau pazīstamiem deju stiliem kā jazz, salsa, sporta dejas un citiem, varēs novērtēt līdz šim Latvijā tikai underground deju klubos populārus stilus – popping, waacking, dancehall, locking, contemporary style un citus. “Pasaulē gandrīz katras deju skolas mācību programmā šodien ir iekļauti šie aktuālie dejas novirzieni, tos pat ļoti bieži varam redzēt pasaules mūzikas zvaigžņu videoklipos. Latvijā šo deju attīstība notiek, tomēr ļoti šaurā dejotāju lokā, tāpēc ar lielu nepacietību gaidām aktuālāko deju stilu meistarus un entuziastus gan uz konkursu skatuves, gan meistarklasēs,” stāsta streetdance treneris un dejotājs Vjačeslavs Hirnijs, vairāk pazīstams kā SanSay.

 

Dejotāji no 20 valstīm

Pasaules labākie streetdance dejotāji no Marokas, Francijas, Šveices, Lielbritānijas, Čehijas, Vācijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas un Baltijas valstīm 20. maijā Ķīpsalā sacentīsies Atklātajā Baltijas kausa izcīņā streetdance, savukārt 21.maijā – Atklātajā Eiropas kausa izcīņā streetdance “RIGA CHALLENGE 2011”. Turklāt otrās dienas sacensības vienlaikus būs arī Baltijas atlases kārta lielākajam Pasaules streetdance pasākumam “SDK Europe”, kurā piedalīties sapņo ikviens streetdance dejotājs.

20.maija sacensībās varēs redzēt arī popping, waacking, dancehall, locking un citu aktuālo stilu šovus. Savukārt 21. maija sacensībās dažādu valstu dejotāji sacentīsies īpaši arī nominācijās popping un locking.

Sacensībās varēs redzēt, ko šodien var Eiropas labākie streetdance dejotāji, turklāt īpaši pārsteigumi gaidāmi no talantīgajiem Ukrainas un Baltkrievijas dejotājiem, kas Eiropas līmeņa sacensības nav bieži viesi. Kā uz Eiropas zvaigžņu fona izskatīsies Baltijas valstu dejotāji? To visu varēs redzēt Ķīpsalā!

Pasaules līmeņa meistarklases

Šajās dienās Ķīpsalā savas meistarklases rīkos vairāki pasaulslaveni streetdance dejotāji un horeogrāfi, kuru vārdi streetdance profesionāļu un pasaules izklaides industrijā komentārus neprasa – Niako, Eszteca Noya, U-Kay, Razzle Dazzle, Thomas Benstem, Minna Olausson. Šie cilvēki veido horeogrāfiju un dejo kopā ar pasaules popmūzikas zvaigznēm (Džastins Timberleiks, Sisco, Eddie Morales & Marty Kudelka, „The Black Eyed Peas” un citi), strādā Lielbritānijas, Vācijas, Nīderlandes, Francijas un Skandināvijas valstu lielākajos televīzijas šovos un uzvarējuši nozīmīgākajos streetdance čempionātos un sacensības.

 

20.maijā notiks House dance meistarklase. Vada: Eszteca Noya (Nīderlande), dejotājs un ievērojams mūzikas video horeogrāfs. Strādājis ar tādām zvaigznēm kā Džastins Timberleiks, Sisco, Eddie Morales & Marty Kudelka un „The Black Eyed Peas”.Darbojies ASV populārākā deju šova “SO YOU THINK YOU CAN DANCE” žūrijā.

20.maijā notiks arī Locking meistarklase. Vada: Razzle Dazzle (Zviedrija), populārākais un spēcīgākais Skandināvijas valstu street dance dejotājs, prestižo sacensību “SDK European Team Battle” 2010. gada uzvarētājs, pasaules street dance sacensību “Juste Debout” finālists.

Savukārt 21.maijā notiks Jazz/contemporary style meistarklase. Vada: Minna Olausson (Zviedrija), deju pedagoģe, “4 Elements Dance Company” dejotāja un horeogrāfe, veido TV un video šovu horeogrāfijas Zviedrijā, Norvēģijā, Vācijā, ASV.

Pašmāju deju treneru un dejotāju meistarklases

Līdzās pasaules deju zvaigznēm, Ķīpsalā savu meistarību demonstrēs arī Latvijas dejotāji, treneri un horeogrāfi, kas savu pieredzi un prasmes aktuālajos deju stilos pastāvīgi papildina pie pasaules labākajiem deju pedagogiem.

19. maijā waacking meistarklasi rīko studijas “JAM Style” horeogrāfe un dejotāja Anastasija Oļesčuka (Squirry), savukārt popping meistarklasi – studijas “Extreme” dejotājs Marks Gerasimovs.

20. maijā studijas “JAM Style” horeogrāfe, deju pasniedzēja un dejotāja Anastasija Vorkunkova (Nastya) sava meistarklasē prezentēs house un waacking īpašās “odziņas”. 21. maijā locking meistarklasi rīko Tarass Leočko (Taras), bet dancehall meistarklasi – Karīna Jermaka (Karina) no studijas “JAM Style”.

Kā zināms, no 19. līdz 21. maijam “Magic Dance Expo” Ķīpsalā pulcēs visdažādāko stilu deju kolektīvus, individuālos māksliniekus, dejas pedagogus un trenerus no vairāk nekā 20 valstīm, piedāvājot ievērojamu dejas mākslas pārdzīvojumu gan skatoties un baudot, gan piedaloties un mācoties. Divās hallēs, uz vairākām skatuvēm un deju grīdas līdztekus risināsies vairāku deju virzienu konkursi un sacensības, deju šovi un paraugdemonstrējumi – sākot no street dance līdz pat klasiskajam baletam. Notiks pasaules līmeņa deju pedagogu meistarklases un apmācības. Savukārt ekspozīcijā tiks prezentētas visdažādākās deju skolas un deju apmācību studijas, kā arī dejas mākslas nozares preces un pakalpojumi.

“Magic Dance Expo 2011” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Vēderdeju federāciju, International Street Dance Organisation, Latvijas Sporta deju federāciju un Latvijas Latino deju federāciju.

Vairāk par projektu: www.magicdanceexpo.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42661881sec.