Aicina klasiskās mūzikas koncerti Sv. Pētera baznīcā

23. jūlijā un 26. jūlijā 18.00

Sv. Pētera baznīcā tradicionāli notiek klasiskās mūzikas koncerti arī vasaras mēnešos, turpinot iepazīstināt publiku ar jauniem izpildītājmāksliniekiem un sniedzot ieskatu Rīgas mūzikas skolu un Jāzepa Vītola Latvijas Mākslas akadēmijas docētāju un studentu sagatavotājās koncertprogrammās. Koncerti ļauj klausītājiem tuvāk iepazīties ar Rīgas koncertdzīvi, kas notiek ne tikai uz operas skatuves un lielajām mūzikas skatuvēm, ļaujot izbaudīt baznīcas arhitektūras majestātisko klātbūtni.

Īpašs notikums Sv. Pētera baznīcas koncertdzīvē ir 23. jūlija koncerts. Programmā Hendelis, Rosīni, Doniceti; Belīni, Kačīni, Vasks, Debisī un Pulenks. Izpildītāji: Inga Šļubovska (soprāns) Mārtiņš Circenis (klarnete) Agnese Egliņa (klavieres).

Frīdrihs Georgs Hendelis pārstāv XVII gadsimta, baroka laikmeta mūziku, laiku, kad veidojas augsti attīstītas nacionālās mūzikas kultūras. Žanriski spilgti sevi piesaka instrumentālā mūzika un rodas stabili operas žanri, kas izplatās visā Eiropā. Mākslas un mūzikas pakāpeniska atteikšanās no reliģiskā dogmatisma saistās ar jaunu, daudzbalsīgu mūzikas attīstību, kas izskan solista, vijolnieka vai operdziedātāja, izpildījumā, melodijā izsakot interpreta individuālo redzējumu.

23. jūlija koncerta centrālo akcentu veido romantiskā mūzika, kas atver klausītāju sirdis vēl 19.gs. sākumā, veselu gadu simtu iekarojot stabilu vietu Eiropas koncertu programmās. Tā ir mūzika, kas ienāk cilvēka iekšējo pārdzīvojumu un dvēseles pasaulē. Mūzika, kas runā par jūtām un kaislībām, par dabu, par fantastiskiem ceļojumiem un sapņu pasauli. Šais skaņkārtās ienāk nacionālas un reģionālās iezīmes. Nereti romantiķu melodiskajās partitūrās ieskanas Tuvo austrumu un Āfrikas motīvi. Romantiskā mūzika ir liriska un apcerīga, kā būtisku izvirzot mūžīgo konfliktu starp sapni un īstenību. Sapņi un ilgas, kurām nav lemts piepildīties partitūrās ieraksta smeldzīgas, gaišas notis., manifestējot garīgā spēka un ideāla skaistuma etalonu ar radoši piepildītu personības pasauli.

23. jūlijā 18.00

KLASISKĀS MŪZIKAS KONCERTS

Programmā:

Hendelis, Rosīni, Doniceti;Belīni, Kačīni, Vasks, Debisī un Pulenks

Izpildītāji:

Inga Šļubovska (soprāns) Mārtiņš Circenis (klarnete) Agnese Egliņa (klavieres)

MUZIKĀLĀ OTRDIENA

26. jūlijā 18.00

JVLMA docētāja Kurauska ģitāras klases studentu Genādija Bogdanova un

Ivana Girsova koncerts

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Biznesa augstskola Turība
,


Nikos Travel
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44587302sec.