Kori, komponisti, diriģenti un skatītāji tiekas Rīgas svētku lielkoncertā Mežaparkā

Rīgas 810gadei veltītais svētku lielkoncerts MEISTARS. DZIESMA. LEĢENDA , kas pulcēs 7000 kora dziedātājus, dejotājus un pūtēju orķestru mūziķus no visas Latvijas, notiks Mežaparka Lielajā estrādē 20. augustā 20.00, aicinot skatītājus un klausītājus piedalīties monumentālā un krāšņā muzikāli skatuviskā notikumā, kas izskanēs kā himna Latviešu Dziesmu un deju svētku kustībai, dziesmā vienojot korus un meistarus - diriģentus un komponistus.

Lielkoncertā skanēs dziesmas no klasiskā Dziesmu svētku repertuāra, kā arī meistaru- diriģentu un komponistu jaundarbi korim. Ar jaunām un klasiskām kora dziesmām Rīgas 810 gades lielkoncertā dzirdēsim publikas iemīļotu tradicionālo Dziesmu svētku repertuāru, kā arī īpašu svētku programmu, ko piedāvā meistari- deviņi diriģenti, iestudējot deviņu komponistu dziesmas korim un veidojot 9 meistaru radošos tandēmus. Valts Pūce un Mārtiņs Klišāns. Jānis Lūsēns un Andris Veismanis. Juris Kulakovs un Ivars Cinkuss. Arturs Maskats un Mārtiņš Ozoliņš. Uldis Marhilēvičs un Ints Teterovskis. Uģis Prauliņš un Agita Ikauniece. Zigmars Liepiņš un Romāns Vanags. Mārtiņš Brauns un Sigvards Kļava, Imants Kalniņš un Aira Birziņa.

Lielkoncerta klasiskajā Dziesmu svētku programmā izskanēs Pētera Barisona, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola un Raimonda Paula kompozīcijas, ko diriģēs Vispārējo dziesmu svētku virsdiriģenti; Arvīds Platpers, Edgars Račevskis, Jānis Zirnis un Haralds Bārzdiņš.

Rīgai 810. Vērienīgajā pilsētas svētku koncertā godināsim vecmeistarus- maestro Imantu un Gido Kokarus 90. dzimšanas dienā. Jubilāri lielkoncertā piedalīsies kā virsdiriģenti.

Svētku lielkoncertā MeIstars. Dziesma. Leģenda, kur saplūst dziedātāju straume, sanāk pilsētas un lauku ļaudis, saskan dziesmas un mūzika, satiekas meistari. Tur uzviļņo svētku atmosfēra un patiesas emocijas. Koncerts ir viens no vērienīgākajiem Rīgas svētku pasākumiem pilsētas 810. dzimšanas dienas svinību ietvaros.

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Novatours
,


1st-studio.com
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58592415sec.