Eiropas kultūras galvaspilsētas aicina uz Seno ugunskuru nakti 27.augustā

Eiropas kultūras galvaspilsētas 2011, Turku un Tallina, sadarbībā ar Rīga 2014 aicina visus Latvijas piekrastes novadu un pilsētu iedzīvotājus piedalīties Seno ugunskuru nakts akcijā šā gada 27.augustā pulksten 21.30.

Seno ugunskuru nakts akcija, kas gadu no gada kļūst arvien populārāka ap Baltijas jūru, šogad ir veltīta Baltijas jūras vides glābšanai un nākotnei. Pievienojoties šai visus vienojošai domai, Nodibinājums “Rīga 2014", kas ir atbildīgs par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada veidošanu 2014. gadā, ir uzņēmies akcijas koordināciju Latvijā. Savu līdzdalību pieteikuši Carnikavas, Dundagas, Engures, Grobiņas, Limbažu, Pāvilostas, Rojas, Rucavas, Salacgrīvas, Saulkrastu un Ventspils novadi, kā arī Liepāja, Jūrmala un Rīga.

Ugunskuri ap Baltijas jūras piekrasti iezīmēs apņemšanos rūpēties par jūru, kas vieno cilvēkus, pilsētas un valstis, par tās vides kvalitāti, par dabas resursu saglabāšanu savai un nākamajām paaudzēm.

Jau šodien iespējams atzīmēt sava ugunskura vietu virtuālā kartē (http://muinastuled.ee/lv vai /ru). Šī mājas lapa arī piedāvā interesantu informāciju par Seno ugunskuru akciju. Informāciju par akciju un dažādām ugunskuru vietām Latvijā var atrast Rīga 2014 mājas lapā www.riga2014.org.

Rīgā ugunskuru iededzinās Vakarbuļļu pludmalē. No pulksten 20.00 profesors Valdis Segliņš stāstīs par jūru un cilvēkiem pie jūras, vēlāk folkloras kopa "Skandinieki" aicinās "tikties ar svecēm, ko laist ūdenī, ar lāpām, lai redzam viens otru, un ar lielo ugunskuru, ko aizdegsim 21:30 kopā ar tūkstošiem cilvēku visapkārt Baltijas jūrai". “Skandinieku" vadītāja Julgī Stalte stāsta: “Sūtīsim Jūrai ziedu laivu, dziesmas, mūzikas skaņas un dejas soļu dipoņu. Būsim kopā ar saviem bērniem, vecākiem, draugiem, radiem, būsim kopā ar visām paaudzēm, kas pirms mums sargāja Jūru šajos krastos."

Uz Vakarbuļļu pludmali kursē autobusi Nr. 3 no Pļavniekiem caur Rīgas centru (Stacijas laukums) un Nr. 36 no Imantas - pietura "Pludmale". Ar auto līdz pludmalei var nokļūt caurbraucot Bolderāju un Daugavgrīvu pa galveno ceļu. Ieteicams līdzi ņemt segas un kabatas baterijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Trakai TIC
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,


Tukuma TIC
,


Aizkraukles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.16470098sec.