Tiks piešķirta Mākslas Akadēmijas balva 2011

Latvijas Mākslas akadēmijas ielūdz Jūs uz svinīgu izstādes „Mākslas Akadēmijas balva 2011” atklāšanu un balvas pasniegšanas ceremoniju 21. septembrī plkst. 18:00 LMA aulā, Kalpaka bulvārī 13, 2011.gada 21.septembrī plkst. 18:00, atzīmējot Latvijas Mākslas akadēmijas 90 gadu jubileju, pirmo reizi tiks piešķirta Latvijas Mākslas akadēmijas balva, kas izveidota ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

Balva dibināta ar mērķi apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina un mākslas zinātnes laukā, katalizēt jaunas idejas un veicināt potenciālu projektu īstenošanu. Tā piešķirama ievērības cienīgiem mākslas, dizaina vai mākslas zinātnes pārstāvjiem, kuru veikums var iedvesmot topošos māksliniekus un pētniekus jauniem sasniegumiem un, kuru darbībai pateicoties, jaunieši, beidzot studijas Mākslas akadēmijā, var nokļūt aktīvā, veselīgā mākslas dzīvē.

Saskaņā ar nolikumu balvai varēja izvirzīt jebkuras nozares akadēmijas absolventus, kuri uz doto brīdi nav LMA pasniedzēju, studentu vai personāla sastāvā. Pretendentus izvirzīja 14 Latvijas Mākslas akadēmijas katedras, izvērtējot viņu ieguldījumu Latvijas kultūras sfērā, veicinot starptautisko atpazīstamību un attīstot akadēmisko mākslas izglītību. Katras nodaļas pretendenti izvirzīti trīs paaudžu robežās, attiecīgi – vecumā līdz 35 gadiem, no 35 līdz 65 gadiem, no 65 gadiem.

Pēc žūrijas komisijas lēmuma trīs laureāti, katrs savā paaudzes grupā, saņems Latvijas Mākslas akadēmijas balvu un prēmiju 1500 Ls apmērā (pēc nodokļu apmaksas). Laureātu paziņošana – visu pretendentu darbu izstādes atklāšanā.

LMA pateicas balvas atbalstītājiem - Borisa un Ināras Teterevu fondam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Cēsu TIC
,


Daugavpils TIC
,


Le Dome
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50831199sec.