Rīgā atvērta pirmā brīvdabas foto izstāžu galerija

Pilsētā atvērta vienīgā brīvdabas foto izstāžu galerija, kas pieejama 24h diennaktī. Tā īpaši priecēs rīdziniekus un pilsētas viesus līdz ar tumšā diennakts laika palielināšanos. Stacijas laukumā pie t/c „Origo” veikti labiekārtošanas darbi, lai ikviens valsts svētku un Staro Rīga pasākumu apmeklētājs varētu netraucēti izbaudīt fotogrāfiju izstādi arī pēc tam, kad citi pasākumi būs jau noslēgušies.

Arī pēc svētku pasākumiem izstāžu galerijā notiekošās izstādes interesentiem būs pieejamas visu diennakti. Rudenī un ziemā, kad izteikti jūtama dažādu publiski pieejamo aktivitāšu samazināšanās, pilsētas iedzīvotājiem un viesiem vienmēr būs pieejama lielformāta izstāžu galerija pašā Rīgas centrā.

„Esam gandarīti, ka tieši valsts svētku un Staro Rīga laikā varam dāvināt Rīgai, tās iedzīvotājiem un viesiem šādu kultūras oāzi pilsētai īpaši nozīmīgā satiksmes tīkla krustpunktā. Turklāt fotogrāfijas diennakts tumšajā laikā it kā izmainās - tās iegūst citu, īpašu noskaņu un atklāj jaunas emociju šķautnes,” uzsver t/c „Origo” vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

Līdz 21. novembrim galerijā aplūkojama dizainera Valda Majevska foto izstāde „…zemes un tautas”, savukārt no 22. novembra ikviens aicināts izzināt Rīgas Centrālās stacijas vēsturi izstādē „150 gadi Rīgas dzelzceļa stacijai”.

Stacijas laukums vēsturiski vienmēr bijis viens no rosīgākajām un nozīmīgākajiem pilsētas punktiem, kuru ik dienu šķērso vismaz 150000 cilvēku. T/c „Origo” un tā apsaimniekotājs „Linstow Center Management” pēdējo gadu laikā ir veicinājis laukuma multifunkcionalitāti un uzlabojis infrastruktūru, veicinot sociāli aktīvu atmosfēru. Mazās arhitektūras formas - lielformāta foto izstādes dizaina autors ir dizaineris V. Majevskis.

 

Kultūras aktivitāšu centrs Origo Summer Stage kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā vasaras laikā piedāvā sajust Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus – Imantdienas, Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Summertime – aicina Inese Galante, Jaunais Vilnis. Savukārt 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visa gada garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes, atspoguļojot Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertos mirkļus.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48565984sec.