Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā tematisks pasākums «Viduslaiku bruņinieki»

4. februārī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā tematisks pasākums sākumskolas vecuma bērniem „Viduslaiku bruņinieki”

 

Ar 2012. gadu muzejs reizi mēnesī atsācis rīkot tradicionālās Ģimenes dienas. Tematiskie pasākumi notiek katra mēneša pirmajā sestdienā (izņemot jūniju, jūliju, augustu) Rīgas pils
3. stāvā. Uz Ģimenes dienu pasākumiem tiek aicināti 6-11 gadus veci bērni kopā ar vecākiem, vecvecākiem vai pavadoņiem.

4. februārī plkst. 12.00 īpaši gaidīti tie bērni, kurus interesē viduslaiku bruņinieki. Pasākuma dalībnieki varēs noklausīties stāstu par bruņinieku dzīvi – par to, kā senie karotāji tērpās dodoties kaujās, kādi ieroči tika lietoti kara laukā un turnīros, kādi bija bruņinieku likumi un kādi noteikumi bija jāievēro augstdzimušam zēnam, lai, sasniedzot noteiktu vecumu, to iesvētītu bruņinieka kārtā. Ieročus un bruņu detaļas, pasākuma vadītājas uzraudzībā, dalībnieki arī paši varēs novērtēt, paturot tos rokās.

Noslēgumā - teatralizēts uzvedums, kurā varēs piedalīties bērni, vecākiem paliekot skatītāju lomās. Bērni pārģērbsies tērpos, kas darināti pēc viduslaiku apģērbu paraugiem. Tiks izvēlēts karalis un ieroču nesējs, kurš tad arī tiks iesvētīts jaunā bruņinieka kārtā. Paredzētas arī karalienes, karaļa padomdevēja, bruņinieku, ieroču nesēju, austrumu tirgotāja, galma āksta, pāžu un dāmu lomas.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Ģimenes dienas vecākiem un bērniem sniedz iespēju brīvo laiku pavadīt kopā interesanti un saturīgi, atraktīvā veidā iepazīstoties ar muzeja ekspozīcijām un izstādēm.

Pasākuma norisi muzejā var fotografēt.

Ieejas maksa ģimenei – Ls 2,50.

Nākamā nodarbība plānota 3. martā, tad Ģimenes dienas apmeklētājiem tiks piedāvāta tematiska programma „Rīgas pils vēsture un Rīgas pilsētas tapšana”.

LATVIJAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS (LNVM)
ir trešais vecākais muzejs Latvijā un vienīgais Latvijas vēstures muzejs pasaulē. Kopš dibināšanas 1869. gadā, LNVM ir kļuvis par lielāko latviešu tautas muzejisko vērtību krātuvi - tā kolekcijās ir vairāk nekā miljons priekšmetu: arheoloģiskajos izrakumos iegūtas senlietas, rotu un monētu depozīti, tautastērpi, tradicionālie darbarīki, tautas lietišķās mākslas darinājumi, sadzīves priekšmeti, fotogrāfijas, dokumenti, kartes, gravīras, gleznas u. c. Latvijas vēstures liecības.
Muzeja misija ir Latvijas valsts un tautas interesēs vākt, saglabāt, pētīt un popularizēt Latvijas un pasaules garīgās un materiālās kultūras liecības no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, kam ir arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures vai mākslas vēstures nozīme.
LNVM īsteno izstāžu darbību Latvijā un ārvalstīs, veic pētniecisko darbību, organizē konferences un seminārus, sadarbojas ar Latvijas skolām, iestādēm, izdod rakstu krājumus un citas publikācijas.
Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļas ir Āraišu arheoloģiskais muzejparks un „Dauderi”.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50397205sec.