«Latvijas Grāmatu izstāde 2012» ceļā pie lasītājiem

No 1. līdz 4. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2012”. Šajās dienās Ķīpsalā tiksies rakstnieki, tulkotāji, izdevēji un lasītāji.

Izstādes apmeklētāji četrās dienās varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām un Grāmatu maiņas punktā mainīties ar citu lasītāju grāmatām. Arī jaunajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo ir paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi un prezentācijas.

Ekspozīcija. Izstādē piedalīsies izdevniecības un grāmatu apgādi, kā arī grāmattirgotāji un ar grāmatniecību saistīti uzņēmumi. Daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās tādas Latvijas izdevniecības kā “Atēna”, “Avots”, “Dienas Grāmata”, “Jāņa Rozes apgāds”, karšu veikals „Jāņa sēta”, “Jumava”, “Kontinents”, “Latvijas Grāmata”, „Liels un mazs”, “Madris”, “Nordik”, “Pētergailis”, “RaKa”, „Sētava”, “Tapals”, „Zinātne”, “Zvaigzne ABC” un citas.

Grāmatu izstādi ievērojami papildinās mācību literatūras un mācību līdzekļu klāsts, kura nozīme mūsdienīgas izglītības ieguvē ar katru brīdi arvien palielinās. Izstādē piedalīsies tādi labi zināmi uzņēmumi kā izdevniecības “Lielvārds”, „Zvaigzne ABC”, Biznesa augstskolas “Turība” izdevniecība, “Balta Lab”, „Hansatrade”, „Omikron” un citi.

2011. gada izstādē piedalījās 62 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Japānas un Vācijas, izstādi apmeklēja 14 913 interesentu.

Kultūras programma. Šogad Latvijas Grāmatnieku ģilde ir parūpējusies par īpaši interesantu un daudzveidīgu kultūras programmu, kurā katrs varēs atrast sev interesantu un saistošu pasākumu.

2. martā notiks konkursa “Labāk radošs, nekā pārdrošs” noslēgums un apbalvošana, „Valters un Rapa” simtgades ieskaņas pasākums, „Zvaigzne ABC” saruna ar latviešu prozas "zelta fonda" autoriem, kā arī Ingunas Baueres jaunās grāmatas “Ede, Pumpura sieva” prezentācija.

3. martā būs iespēja tikties ar finansisti un gardēdi Ilzi Jurkāni, kā arī vēsturiskās dzimtas sāgas “Silva rerum” autori Kristinu Sabaļauskaiti no Lietuvas. Sestdien izstādē viesosies arī vācu autore Katarīna Hāgena un zviedru rakstnieks Ulfs Starks.

Savukārt svētdienas rīts veltīts mazākajiem lasītājiem - būs lieliskās bērnu grāmatas “Bubulis un Bubulēns” pirmizrāde, kā arī varēs uzzināt, kā top animācija par slaveno Loti no grāmatas “Lote un mēnessakmens noslēpums”.

Visas izstādes dienas radošajā darbnīcā “Rasas krāsas” ikviens varēs kļūt par burtu veidošanas mākslinieku, iejusties dažādu laikmetu burtu veidošanas ritmos un tos papildināt ar krāsu niansēm.

„Latvijas Grāmatu izstādē” Latvijas Grāmatizdevēju asociācija īpaši izveidotā ekspozīcijā prezentēs arī grāmatu mākslas konkursa “Zelta ābele 2011” dalībnieku veikumu.

Ar detalizētu kultūras programmas pasākumu sarakstu var iepazīties izstādes mājaslapā www.bt1.lv/gramata

Grāmatu maiņa. Turpinot iepriekšējos gados aizsākto un apmeklētāju atsaucību guvušo tradīciju, izstādē darbosies Grāmatu maiņas punkts, kas ikvienam grāmatu mīļotājam palīdzēs atrast sen kārotu grāmatu, uz Grāmatu maiņas punktu atnesot jau izlasītas vai sev vairs nevajadzīgas grāmatas.

Pērn grāmatu izstādē jaunus īpašniekus atrada vairāk nekā 8 500 uz Grāmatu maiņas punktu atnestu grāmatu, un izstādes rīkotāji cer, ka arī šogad vēlme dot un iegūt kādu interesantu grāmatu tikai pieaugs un Grāmatu maiņas punktam būs vēl lielāka atsaucība.

Grāmatas vērtība ir saturā – tas nekas, ja grāmatai nodilis vāks vai lapas sastapušas jau vairāku lasītāju rokas. Grāmatu maiņas punktam savu pienesumu sola Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija Apmaiņas fonds, Latvijas Grāmatnieku ģilde, vairākas Latvijas izdevniecības un apgādi, kā arī daudzi Latvijas grāmatu mīļotāji.

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

“Latvijas Grāmatu izstādes 2012” darba laiks:

1.–3. marts 10.00–18.00
4. marts 10.00–17.00

Biļetes cena:Ls 0,50
Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja ir bez maksas.
Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas.
Ar izstādes “Skola 2012” biļeti ieeja “Latvijas Grāmatu izstādē 2012” – bez maksas

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā vienlaikus notiks starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2012”.

 

Kultūras programma

Ceturtdiena, 1. marts

Latvijas Grāmatnieku ģildes stendā

 

12.00 Izstādes “Latvijas Grāmatu izstāde 2012” oficiālā atklāšana

13.00−14.00 Arrow Plus – instruments grāmatniecības nozares sakārtošanai

ARROW ir meklēšanas rīku un instrumentu kopums, kuru mērķis ir interesentiem dot iespēju ātri un ar minimālām formalitātēm noskaidrot interesējošās grāmatas pieejamības un autortiesību statusu – vai grāmata šobrīd ir pieejama drukātā veidā un kas ir tās autortiesību turētājs.

Dainis Rudušs, Latvijas Grāmatnieku ģildes Arrow projekta vadītājs, iepazīstinās sīkāk ar Arrow Plus projekta mērķiem, norisi un plānotajiem darbiem Latvijā. Arrow – iespēja sakārtot izdevējdarbības datubāzes. Bāreņdarbi ("Orphan Works”), un kāpēc tie ir tik svarīgi ne tikai mums tieši šeit un tagad. Ko Arrow var dot Latvijas autoriem, izdevējiem un grāmatu tirgotājiem. Organizē: Latvijas Grāmatnieku ģilde

14.00−15.00 Ceļā uz Latvijas grāmatu komerciālās aprites (“Books in Print”) datubāzi

Braiens Grīns (Brian Green), EDItEUR vadošais konsultants, sniegs ieskatu grāmatniecības jomā veidoto datubāzu principos šodienas pasaulē, stāstīs par to lomu izdevējdarbības sakārtošanā un izmantošanu autoru, izdevēju un grāmatu tirgotāju interesēs.

Ko nozīmē Books-in-Print? Labākā stratēģija ir sadarbība. Ko šajā jomā Latvijai piedāvā Arrow Plus? Kas no tā gūst un arī pie mums gūs vislielāko labumu?

Organizē: Latvijas Grāmatnieku ģilde

15.00−16.00 “Teaching and Learning with the Digital Natives”

Angļu valodas mācību grāmatu izdevēja “Express Publishing” pārstāvju Dafnes Fokasas (Daphne Fokas) un Atīnas Apotsi (Athina Apotsi) prezentācija (angļu val.).

Organizē: “Jānis Roze“

16.00−17.00 Moderno tehnoloģiju risinājumi mācību procesa pilnveidošanai klasē un patstāvīgai angļu valodas apguvei

Tikšanās ar angļu valodas mācību grāmatu izdevēja “Pearson” pārstāvjiem Ivetu Vītolu un Kārli Steģi.

Organizē: “Jānis Roze“

17.00−17.30 Dokumentālā filma “Grāmatnieks Jānis Roze“

Jānis Roze – viens no izcilākajiem grāmatu izdevējiem divdesmito un trīsdesmito gadu Latvijā. Filma atklāj Jāņa Rozes personību, stāstot par viņa bērnību, skolas gaitām un grūto, bet mērķtiecīgo ceļu uz sava grāmatu veikala un izdevniecības izveidošanu.

Organizē: “Jānis Roze“

Piektdiena, 2. marts

Latvijas Grāmatnieku ģildes stendā

12.00−13.00. Vai tu jau izlasīji? Latviešu un ārzemju literatūras autoru grāmatas bērniem un lielajiem. Juris Zvirgzdiņš, Ieva Samauska, Džordi Sjerra i Fabra

Noskaidrosim, kādas grāmatas vienlīdz aizrautīgi lasa gan bērni, gan pieaugušie, vai Tobiass un skursteņslauķa māceklis Matīss, Vatlijas prezidents, rakstnieks Kafka un viņa mazā draudzene Elsi patiesi ir bērnu literatūras varoņi.

Kataloniešu rakstnieka Džordi Sjerras i Fabras grāmata "Kafka un pazaudētā lelle” Spānijā ierindota 10 izcilāko grāmatu skaitā, un tās autors 21. gadsimta lasītāko autoru topā atrodas līdzās G. G. Markesam.

Jurim Zvirgzdiņam un Tobiasam par lelli Brigitu un leļļu pastnieku Francu Kafku jautājumus uzdos pamatskolas "Rīdze” audzēkņi. Ieva Samauska interesēsies, ko par šokolādi lēmis Vatlijas parlaments un cik lietderīgi ir zināt visas pasaules valodas. Atbildot uz jautājumiem, ir iespēja saņemt no autora dāvinājumu – grāmatu ar autogrāfu. Piedalās rakstnieki, tulkotāji.

Organizē: izdevniecība "Pētergailis”

13.00−14.00 Jauniešu radošo darbu konkursa “Labāk radošs nekā pārdrošs!” noslēgums

Grāmatas prezentācija, uzvarētāju paziņošana un apbalvošana! Grāmatā apkopoti labākie darbi, kuri visa aizvadītā gada garumā tika iesniegti konkursam. Tā mērķis ir jauniešu vidū popularizēt drošību uz dzelzceļa un tā tuvumā. Noslēguma pasākumā sadalīsim balvu fondu vairāk nekā 1000 latu vērtībā, žūrijas specbalvas, ēdīsim kūkas un priecāsimies par labi padarītu darbu!

Organizē: a/s “Latvijas dzelzceļš” un izdevniecība “Jumava”

14.00−15.00 Vai viegli būt dzejnieka sievai?

Lasītāju mīlestību jau izpelnījušies Vecpiebalgas novada rakstnieces Ingunas Baueres romāni par slavenu latviešu vīru – Kārļa Skalbes un Matīsa Kaudzītes – mūža līdzgaitniecēm. Šoreiz tiksimies ar autori viņas jaunā romāna “Ede, Pumpura sieva” atvēršanas svētkos, izzinot nacionālā eposa “Lāčplēsis” autora, dzejnieka Andreja Pumpura sievas Edes likteni laikā, kad Latvijā rit pirmā tautiskā atmoda. Piedalās Lielvārdes Pumpura muzeja kolektīvs un Vecpiebalgas amatierteātra "Sumaisītis" aktieri. Organizē: apgāds „Zvaigzne ABC”

15.00−16.00 Latviešu prozas zelta klasiķi.

Uz sarunu pie apaļā galda esam aicinājuši izcilus un tautā iemīļotus latviešu prozas “zelta fonda” autorus – Dainu Avotiņu, Annu Skaidrīti Gailīti, Māru Svīri, Vladimiru Kaijaku, Arnoldu Auziņu un Ēriku Kūli. Diskusiju par literatūru, rakstniecību un autoru jaunākajiem 2011. gadā publicētajiem darbiem vada žurnālists Arno Jundze. Aicināti visi latviešu literatūras cienītāji!

Organizē: apgāds „Zvaigzne ABC”

16.00−18.00 A/S “Valters un Rapa” 100 gadu jubilejas ieskaņas pasākums

“Valters un Rapa” cauri laikiem – no uzņēmuma pirmsākumiem līdz mūsdienām. Uzņēmuma vēsture dokumentālos kadros un dzīvās atmiņās. Pasākumā piedalās uzņēmuma dinastiju pārstāvji un ideju turpinātāji. Svinēsim svētkus kopā!

Organizē: a/s “Valters un Rapa”

Sestdiena, 3. marts

1. halles balkonā

12.00−14.00 Bērnu un jauniešu žūrijas noslēguma pasākums "Lielie lasīšanas svētki”

Organizē: Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs

Latvijas Grāmatnieku ģildes stendā

11.00−12.00 Tikšanās ar dzejnieci Amandu Aizpurieti un viņas grāmatu “Šonakt biju zaļš putns”

Lai gan ievadā dzejniece raksta, ka šo krājumu veido ieraksti “Draugiem.lv” dienasgrāmatā, tā nav tikai dienasgrāmata, bet gan dziļi izjustu dvēseles vibrāciju atspulgs, kas izteikts dzejā un prozā. Grāmatu lieliski papildina izcilā fotogrāfa Jāņa Kreicberga darbi.

Organizē: apgāds “Pētergailis”

12.00−13.00 Tikšanās ar lietuviešu rakstnieci Kristinu Sabaļauskaiti grāmatas “Silva rerum II” atvēršanas svētkos

Lietuvā romāns “Silva rerum” ir bestsellers, tas ir izdots 8 reizes un kopumā ir pārdoti 22 000 eksemplāru! Vēsturisko dzimtas sāgu “Silva rerum I” ar panākumiem uzņēma arī lasītāji Latvijā. Šoreiz ir lieliska izdevība tikties ar populāro un šarmanto rakstnieci Kristinu Sabaļauskaiti un uzzināt par romāna turpinājuma “Silva rerum II“ tapšanu.

Organizē: apgāds „Zvaigzne ABC”

13.00−14.00 Tikšanās ar finansisti, gardēdi, grāmatas “Dzīves garša” autori Ilzi Jurkāni

Īss, atraktīvs ieskats, kā tapa viena no pašlaik populārākajām pavārgrāmatām Latvijā. Jauni piedzīvojumi, jaunas receptes. Jautājumi, atbildes un pārsteiguma dāvanas.

Organizē: “Jāņa Rozes apgāds”

14.00−15.00 Tikšanās ar vācu rakstnieci Katarīnu Hāgenu, grāmatas “Ābolu sēkliņu garša” autori

Lasītājiem būs iespēja uzzināt autores domas par grāmatu, kā arī rast atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Grāmata jau ir iemantojusi nedalītu lasītāju mīlestību. Nedēļu pēc iznākšanas romāns iekļuva Vācijas bestselleru sarakstā un sasniedza virsotnes Leipcigas grāmatu izstādē. “Ābolu sēkliņu garša” ir tulkota vairāk nekā 20 valodās, izdota vairāk nekā 20 valstīs. Grāmata par mīlestību, nāvi un aizmiršanu! Šī ir lieliska izdevība visiem lasītājiem izzināt patieso ābolu sēkliņu garšu kopā ar Katarīnu Hāgenu.

Organizē: izdevniecība “Jumava”

15.00−16.00 Puikas un mīlestība

Tikšanās ar zviedru rakstnieku Ulfu Starku – pusaudžu stāsta “Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es” autoru.

Organizē: apgāds “Liels un mazs”

16.00−17.00 Andrejam Eglītim 100!

Sagaidot a/s "Valters un Rapa” 100 gadu jubileju, godinām Andreju Eglīti – latviešu dzejnieku un trimdas sabiedrisko darbinieku, Latvijas patriotu, kantātes «Dievs, Tava zeme deg!» vārdu autoru.

Ieskats apgāda ”Valters un Rapa” izdotajos Andreja Eglīša Rakstu krājumos un Zigurda Vidiņa filmas "Nezūdība” (2006. g.), fragmentos.

Organizē: a/s “Valters un Rapa”

Svētdiena, 4. marts

Latvijas Grāmatnieku ģildes stendā

11.30−12.00 Grāmatas “Daba ārstē. Veselība bez tabletēm un injekcijām” prezentācija

Autori Dr. D.R. Gala, Dr. Dhirens Gala, Dr. Sandžejs Gala (Indija). Vai tu guli mierīgi? Vai jūties mundrs un enerģisks visas dienas garumā? Vai tavas acis mirdz? Vai tev ir sirsnīgas attiecības ar ģimenes locekļiem? Vai tu par darbu domā ar entuziasmu? Vai tev ir laba apetīte? Vai tavs vēders iziet regulāri katru dienu? Vai tu ziemā spēj noturēties pretī vīrusiem? Vai zini veselības saglabāšanas pamatlikumus? Ja tevi nodarbina kaut viens no šiem jautājumiem, tad šī grāmata sniegs izsmeļošu atbildi.

Pasaulē arvien populārāka kļūst Austrumu zemēs jau izsenis piekoptā Dabas dziedniecības metode (Nature Cure). Prezentācijā klausītāji tiks iepazīstināti ar šīs metodes filozofiju, priekšrocībām un iedvesmojošiem piemēriem. Piedalīsies arī Recure (atjaunojoša un stimulējoša atveseļošanās sistēma; holistiska pieeja cilvēka ķermenim) dibinātāja Latvijā Guna Bīlande. Organizē: Biznesa augstskola “Turība“

12.00−13.00 Lieliskās bērnu grāmatas “Bubulis un Bubulēns” pirmizrāde!

Mazajiem lasītājiem veltītajā pasākumā tiks izspēlētas ainiņas no iemīļotās un krāšņi ilustrētās grāmatas. Būs iespēja satikt pašu baiso Bubuli un citus grāmatas tēlus – Pelēnu, celmu, krūmus un pat visu mežu! Uzvedumu iestudējuši V. Zālīša pamatskolas 1.c klases skolēni kopā ar LNT aktieri Mārtiņu Brūveri.

Organizē: apgāds „Zvaigzne ABC”

13.00−14.00 Kā top animācija par slaveno Loti no grāmatas “Lote un mēnessakmens noslēpums”

No zīmējuma skices līdz gatavai multfilmai. Animatora galvenais darbarīks – gaismas galds un iespēja pašiem bērniem pie tā darboties. Cik zīmējumu nepieciešams, lai parādītu tēlu kustībā? Stāsta un demonstrē filmu studija “Rija”.

Organizē: apgāds „Zvaigzne ABC”

14.00−15.00 Žurnālistes Marinas Kosteņeckas ilgi gaidītā izdevuma latviešu valodā “Vēstules no mājām” prezentācija

Vienreizēja iespēja satikties ar pašu grāmatas autori un uzzināt viņas domas par sarakstīto darbu. Grāmatā “Vēstules no mājām” ir publicēta autores vecāku gulaga laika sarakste. Vēstules, kas 10 gadus ceļoja no Rīgas uz Vorkutu un no Vorkutas uz Rīgu. Šai sarakstē nav ne stindzinošu šausmu aprakstu, ne gaušanās, bet mīlestība, kas Otrā pasaules kara laikā divus cilvēkus jau krietni gados savienoja ar laulības saitēm.

Organizē: izdevniecība “Jumava”

· Visu izstādes laiku darbosies Grāmatu maiņas punkts.

· Stendā “Rasas krāsas” darbosies radošā darbnīca, kurā ikviens varēs kļūt par burtu veidošanas mākslinieku, iejusties dažādu laikmetu burtu veidošanas ritmos un tos papildināt ar krāsu niansēm.

Programmā iespējamas izmaiņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45018101sec.