Rīgas TIC sāk tirgot Rīgas sabiedriskā transporta maršruta shēmu

No 2012.gada 13.marta, Rīgas Tūrisma informācijas centrā (TIC) Rātslaukumā var iegādāties rīdzinieka Vitālija Bariševa izstrādāto Rīgas sabiedriskā transporta maršruta shēmu. Tās pirmā tirāža ir 1000 eksemplāru un pārdošanas cena – 1,10 lati. Rīgas sabiedriskā transporta maršruta shēma izstrādāta latviešu, krievu un angļu valodā. Rīgas TIC Rātslaukumā ir pirmā vieta Rīgā, kur to var iegādāties.

"Ņemot vērā jautājumus, kurus Rīgas tūrisma informācijas centros uzdod gan ārvalstu tūristi, gan citi galvaspilsētas viesi, esam gandarīti, ka turpmāk konsultanti varēs ieteikt maršrutu shēmu, kurā apkopoti gan maršruti un pieturas, gan nakts transports un svarīgākā informācija par e-talonu. Mēs pastāvīgi pilnveidojam Rīgas TIC sniegto pakalpojumu klāstu un kvalitāti. Tagad papildus e-talona tirdzniecībai varēsim kā pirmie piedāvāt arī Rīgas sabiedriskā transporta maršrutu shēmu," stāsta Sabīne Markus, Rīgas TIC vadītāja.

“Ideja par Rīgas sabiedriskā transporta shēmas izveidi man radās pirms vairākiem gadiem, jo man patīk dažādi transporta shēmu un informācijas attēlošanas risinājumi un Rīgai šādas shēmas vēl nebija. To gatavot sāku pirms gada, veltot šim darbam brīvos brīžus vakaros un brīvdienās. Lai gan vienkāršāk būtu bijis veidot atsevišķu shēmu katram transporta veidam, tas nebūtu ērti gala lietotājam. Tāpēc shematiski un skrupulozi strādāju, lai risinājums būtu visaptveroša un funkcionāla Rīgas sabiedriskā transporta maršruta shēma. Spriežot pēc pozitīvajām atsauksmēm, tas ir izdevies,“ piebilst Rīgas sabiedriskā transporta maršrutu shēmas autors Vitālijs Bariševs.

Vitālijs Bariševs vienuviet pārskatāmi attēlojis visus 81 Rīgas sabiedriskā transporta maršrutu, no kuriem 53 ir autobusu maršruti, 19 – trolejbusu un deviņi tramvaju maršruti, virzienus un 1870 pieturvietas. Rīgas sabiedriskā transportu maršrutu shēmā ietverti arī 9 nakts autobusu maršruti. Tā ir guvusi labas atsauksmes sociālajos tīklos.

Rīgas TIC strādā septiņas dienas nedēļā, arī svētku dienās. Rīgas TIC Rātslaukumā tūrisma nesezonā (oktobris – aprīlis) ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

 

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%.RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam.“

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Estravel Latvia
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71191692sec.