Rīgas Porcelāna muzejā smalkas formas un plastiska materiāla pasaule

Smalkās Radības - Rīgas Porcelāna muzejā

no 20. marta līdz 25. aprīlim

Astronomiskā pavasara iestāšanās 20. martā Rīgas Porcelāna muzejā iezīmējas ar jaunas izstādes atklāšanu. Līdz pat 25. aprīlim muzejā skatāma jauno keramiķu grupas darbu ekspozīcija. Pavasarīgajā izstādē skatītājs ienāk smalkas formas un plastiska materiāla pasaulē, kas atdzīvojas dzīvās, gaišās toņkārtās, neslēpjot mākslinieka spēles prieku. SMALKĀS RADĪBAS ir idejiska un priekšmetiska liecība radošam procesam, kuru plašākai publikai atklāj Arta Baltā, Gundega Hagendorfa, Gita Ruģēna, Ieva Kalniņa, Elīna Titāne, Sanita Ābelīte un Ilze Emse-Grīnberga.

Izstādes vadmotīvs ir draudzība. Attieksme sabiedrībā pret šo tik daudznozīmīgo jēdzienu laikā, kad dzīves norises vairāk nosaka pragmatiski sakārtotas attiecības, kļuvusi neviennozīmīga, bet jauno mākslinieču interpretācijā draudzības tēma parādās no iekšējās apziņas skatu punkta - līdzībās un dažādībā, kā vienojošs elements ikvienā iedvesmas mirklī. Izstāde apzināti nav veidota kā konceptuālās mākslas paraugs, lai prāta formulējumos nepazustu vieglais rotaļīgums, kas SMALKAJĀS RADĪBĀS ļauj iepazīt daudzveidīgu un niansētu krāsainību, mostoties pavasarim un vasaras solījumam.

Prezentējot Latvijas mākslas akadēmijas Keramikas nodaļu, pasniedzējs Dainis Pundurs aizvien vēl izvēlas Artas, Gundegas, Elīnas, Gitas, Ievas, Sanitas un Ilzes bakalaura un maģistra kursa darbus, kursa māksliniecisko pieredzi raksturojot kā vienreizēju, nebijušu gadījumu. Grupas izstādes vienmēr ir notikums, katra no māksliniecēm nāk pie skatītāja ar savu pasauli, dvēseliski piepildītu, skaistu un talantīgu. Tas ir kā brīnums, piebilst Dainis Pundurs.

Izcilais keramikas meistars Pēteris Martisons saka: Šīs jaunās mākslinieces ir brīnišķīgas! Viņas vienmēr nāk ar ko jaunu formas un materiāla izvēlē, un es esmu pārliecināts, ka SMALKĀS RADĪBAS noteikti būs gaišs, radošs, pavasarīgs un negaidīts pārsteigums.

Izstāde Rīgas Porcelāna muzejā, Kalēju ielā 9/11, Vecrīgā, Konventa sētā, atvērta ik dienu, izņemot pirmdienas, no 11.00 līdz 18.00.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49222088sec.