Noslēdzies Rīgas Koru mēnesis

95 kolektīvu konkurencē par labāko kora mūzikas eksperti atzīst Jauniešu kori KAMĒR

Šogad RĪGAS KORU MĒNESĪ žūrijas komisija izvērtēja jaukto koru, vīru un sieviešu koru sniegumu - diriģentu, koncertmeistaru un dziedātāju kopīgi iestudēto 2013. gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku Noslēguma koncerta repertuāru, kā arī skaņdarbus no sieviešu un vīru koru salidojuma koncertiem, jau astoto gadu pulcējot kora mūzikas interesentus Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Dziedātāju sniegumu noklausījās Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra žūrija, kurā koristu sniegumu vērtēt tika aicināti virsdiriģenti Romāns Vanags, Aira Birziņa un Ivars Cinkuss, muzikoloģe Inta Pīrāga, komponists Uģis Prauliņš, diriģente Agita Ikauniece un nozares eksperts Lauris Goss. Pēc 50 punktu sistēmas skatē tika izvērtēts koru mākslinieciskais un vokāli tehniskais sniegums. RĪGAS KORU MĒNESIS, strādājot pie Dziesmu svētku repertuāra, uzsācis nopietnu gatavošanos nākamā gada Dziesmu un Deju svētku koncertiem.

Jaukto koru grupā RĪGAS KORU MĒNEŠA skatēs pārliecinošu uzvaru guvis Jauniešu koris KAMĒR, diriģents Māris Sirmais, labāko vidū arī BALSIS, diriģents Ints Teterovskis, un AUSTRUMS, diriģents Ārijs Šķepasts, kā arī Kaspara Ādamsona vadītais SŌLA. Sieviešu koru grupā par labāko žūrijas komisija atzinusi kora AUSMA sniegumu, diriģents Jānis Zirnis. Favorītos arī Airas Birziņas DZINTARS. Vīru koru grupā augstāko ekspertu atzinību ieguvis Andreja Mūrnieka FRACHORI un Ivara Cinkusa GAUDEAMUS, senioru koru grupā – Zaigas Lazdiņas vadītais ERELBE un Daigas Galejas ATVASARA. Maestro Imanta Kokara ideja- KORU MĒNESIS, kā koru kustības un tā mākslinieciskās kvalitātes ikgadējais atskaites punkts, šogad pulcēja 95 koru kolektīvus.

Latviešu Vispārējo Dziesmu un Deju svētku 2013 un Rīgas Koru virsdiriģents, Koru mēneša žūrijas loceklis Romāns Vanags atzīst: Dziesmu svētku smarža jūtama gaisā, ir noticis Dziesmu un Deju svētku Koru karu ģenerālmēģinājums. Latiņa ir uzlikta augstu. Tas ir atskaites punkts mūsu prasībām koriem visā Latvijā. Esmu ļoti gandarīts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.42342901sec.