Mazie Armēnijas dziedātāji Rīgas publikai sniegs tikai vienu koncertu

Jauniešu koris MAZIE ARMĒNJAS DZIEDĀTĀJI

22. aprīlī 15.00 Koncertzālē AVE SOL

Mazie Armēnijas dziedātāji ir viens no populārākajiem jauniešu koriem savā valstī. Pirms viesturnejas Zviedrijā, jaunie dziedātāji Rīgas publikai sniedz tikai vienu koncertu. Armēņu Jauniešu koris iestudējis gan armēņu tautas dziesmas un garīgo mūziku, gan temperamentīgo un vienlaicīgi tik smeldzīgo armēņu mūsdienu estrādes repertuāru. Kolektīva mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Tigrans Ekekjans armēņu kora mākslas attīstībā ieguldījis visu savu radošo potenciālu, un viņa mazie dziedātāji ar savām skanīgajām balsīm kļuvuši populāri visā pasaulē. Kora repertuārā galvenokārt mūzika, kur minoru tūlīt pat nomaina mažors un dzīvespriecīgām noskaņām seko pārdomu pilni muzikāli mirkļi.

Armēnija, tāpat kā Latvija, savu neatkarību atgūst 1991. gadā, nostiprinot garīgās un tautas mūzikas nozīmi armēņu kultūras dzīvē. Tautas melodijas ieskanas jaunās krāsās, stāstot par dzīvi, kas atnes daudz prieka un vilšanās, apdziedot mīļotās maigumu un daiļo stāvu, mīļotā drosmi un spēku. Armēņu tautas melodijas un dziesmas stāsta par Ararata kalnu pakāji, kur aug vīnogas un ganās aitas, par dāsno ražu un mīlestības mūžīgo spēku. Mazie Armēnijas dziedātāji Tigrana Ekekjana vadībā klausītājiem uzbur Armēnijas krāšņo dabas un dzīves izjūtu dzīvespriecīgās muzikālās ainās, izvēlētais repertuārs liecina par mākslinieciskā vadītāja dziļo saikni ar armēņu folkloru un tautas mūziku.

Armēņu džeza dziedātāja Gohara Šahnazarjana Rīgā dzīvo jau vairāk kā divdesmit gadus, latviešu publikai viņa dzied armēņu balādes un savu vokālo darbību nespēj iedomāties bez tautas dziesmām, kā arī bez izcilā armēņu komponista Roberta Amerkhanjana skaņdarbiem. Jauniešu kora koncertu MAZIE ARMĒNIJAS DZIEDĀTĀJI viņa gaida ar īpašu saviļņojumu.

Man Latvijā pietrūkst kalnu, kas man vienmēr atgādina manu dzimteni- Armēniju. Tie stipri un lepni stāv pret debesīm un ir tik dažādi- sarkani, mālainiem akmeņiem apsegti vai košām pļavu puķēm un mežiem apauguši. Tā ir Armēnija, kas izskan garīgajos dziedājumos un tautas dziesmās, atgādinot dzimteni, tāpēc Mazo Armēnijas dziedātāju koncerts Rīgā man ir īpaša dāvana, atzīst Gohara Šahnazarjana.

Jauniešu koris MAZIE ARMĒNIJAS DZIEDĀTĀJI nesen atgriezies no koncertiem Amerikas Savienotajās valstīs un Kanādā.

Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42214394sec.