Dziesmu vakarā Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna nams uzstāsies grupa «Pusčetros»

Paņem manu nogurumu,

Es pie tevis gribu!

Man vienalga,

Kā to sauc,

Var arī par mīlestību!

Ir pavēls rudens vakars Kuldīgā. Telpā, kas nav sevišķi liela, nav sevišķi silta, nav īpaši gaiša apmēram 40 acu pāri nenogurstoši seko notiekošajam. Acīs ir pilna emociju gamma, tur nav tikai vienas sajūtas – nav vienaldzības. Skan mūzika. Uz improvizētas skatuves sēž meitenes un izdzīvo katru atskaņoto noti, izgaršo katru izdziedāto vārdu. Dziesmās skan pati dzīve. Dzīve mūzikā. Un tas ir iespējams tikai tad, kad patiesi mīli to, ko tu dari. Kad dzīvo mūzikā.

Šīs sajūtas mani pārņēma, kad apmeklēju akustiskās mūzikas vakaru Kuldīgas „Kūravā”, pagājušā gada izskaņā. Meitenes, par kurām ir stāsts, ir Rūta, Zane un Lauma. Vēl jau bija arī kāds puisis. Un kopā tas viss saucās akustiskā grupa „Pusčetros”. Ilgi meklējot formulējumu, kā nosaukt grupas atskaņoto mūziku, vai mēģināt to pieskaitīt kādam no mūzikas nebeidzamajiem stiliem un novirzieniem, sapratu, ka Zanes un Rūtas radītās dziesmas nav īsti piemērotas nevienam no tiem. Grupas „Pusčetros” mūzika ir turpinājums. Loģisks turpinājums visai dziesminieku kustībai, tam mīlestības un sirds darbam, kas ir mūsu tautas dvēseles pamatu pamats – Dziesma.

Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna nams 18. aprīlī pulksten 19.00 (Mārstaļu ielā 2/4) mums būs iespēja izbaudīt šo turpinājumu. Kārtējā dziesmu vakarā viesosies akustiskā grupa „Pusčetros”. Šoreiz pilnā sastāvā – Rūta, Zane, Lauma, Raitis un Armands.

Ieeja par ziedojumiem.

Dziesmu vakari – latviešu dziesminieku tikšanās ar klausītājiem – turpmāk notiek katru trešdienu plkst. 19.00 Latvijas 1. rokkafejnīcas mazajā zālē Reiterna namā.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. rokkafejnīcu (http://www.rockcafe.lv/) un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (http://www.austrasbiedriba.lv/).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.25296402sec.