Dziesmu vakarā Latvijas 1. rokkafejnīcā «Reiterna nams» uzstāsies brāļi Ziemeļi

16. maijā plkst. 19.00 Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna nama mazajā zalē sengaidīts notikums – pēc ilgāka pārtraukuma koncertu sniegs dziesminieki brāļi Āris un Saulceris Ziemeļi.

Plašākai publikai pazīstami ar "Mikrofona" aptaujā 1987. gadā uzvarējušo Āra Ziemeļa dziesmu ar Māra Čaklā vārdiem "Uzsniga sniedziņš balts", brāļi Ziemeļi daudz muzicējuši gan pirms, gan pēc šīs slavas, dažādos Latvijas nostūros uzstājoties koncertos un saviesīgos pasākumos. Viņu dziesmas lentēs un kasetēs bija daudzās mājās, popularitātē sacenšoties pat ar "Čikāgas piecīšiem". Un tas nav pārsteigums, jo liriski izjustais izpildījums, saskanīgais divbalsīgais dziedājums un ģitāru aranžējums bija un joprojām ir daudziem tuvs, mīļš un tīkams.

Sagaidot 2010. gadu, viņi ierakstīja pilnīgi jaunu dziesmu "Brienot tumsu". Mūzikas autors ir Āris Ziemelis, bet par dziesmas pamatu ņemts Alfrēda Krūkļa dzejolis, un tas bija priekšvēstnesis jauna albuma tapšanai.

Dziesmu vakarā Reiterna namā dzirdēsim gan vecos, labi pazīstamos hītus ("Uzsniga sniedziņš balts", "Dālderis", "Lāstekas", "Labāk zīle rokā", "Es gribu dzīvot tēvu zemē"), gan arī kādu retāk dzirdētu dziesmu, kas varbūt jau pagaisusi no atmiņas vai vēl nav celta plašākas publikas priekšā.

Dziesmu vakari – latviešu dziesminieku tikšanās ar klausītājiem – notiek katru trešdienu plkst.19.00 Latvijas 1. rokkafejnīcas mazajā zālē Reiterna namā, Mārstaļu ielā 2/4. Dziesmu vakarā 23. maijā uzstāsies Laura Bicāne.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. rokkafejnīcu (http://www.rockcafe.lv/) un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (http://www.austrasbiedriba.lv/).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.33046198sec.