Smilšu skulptūru parks «Make Sand Art Riga 2012» gaida apmeklētājus

Pirmdien, 21. maijā Rīgā, uz AB dambja sāks darboties Smilšu parks – lielākā pilsētas smilškaste un brīvdabas skulptūru izstāde. Jau šo sestdien 19. maijā un svētdien 10 līdz 18 skatītāji varēs vērot, kā mākslinieki pabeidz savus darbus. Sestdien pie mums var uzsākt Muzeju nakts gājienu. No pirmdienas aicinām arī uz nesteidzīgu atpūtu, izbaudot pirmās Rīgas pludmales bezrūpību pašā pilsētas centrā. Sauļosimies ar skatu uz Vecrīgas panorāmu. Būs arī bārs un brīvdabas birojnīca. Dažādas meistardarbnīcas un izvērsta kultūras programma atpūtu darīs radošu un izglītojošu.

Festivālā Make Sand Art Riga 2012 šogad piedalās deviņi mākslinieki no Baltijas valstīm un Krievijas, iejūtoties šīgada tēmā Teleports. Centrālās skulptūras Sapņu vārti autors Kārlis Īle stāsta par sadarbību ar smilšu parku un savu ieceri: “Paskatieties, kāda steiga mums ir apkārt ikdienā. Manuprāt, miers mūsdienās kļuvis par sapni, pēc kā visi tiecas un tiecas, bet īstenot nespēj. Tāpēc man šī miera osta uz AB dambja ir sapņu zeme. Un šie ir sapņu vārti, caur kuriem ieejot, nonāk sapņu valstībā. Un ļoti atbilstoši likās Ugunīgā Pūķa gadā veidot pūķcilvēkus kā vārtu sargus.” Kārlim Īlem palīdzēs lietuviešu tēlnieks Donatas Mockus.

Agnese Rudzīte-Kirillova veido burbuļvannu, kur nenopietnā gaisotnē nopietnas sarunas risinās latviešu tautas likteņu lēmēji Pērkons un Laima. Ievas Saulītes skulptūrā atpūtīsies Brīvības tēls jeb Milda. Šai gadījumā teleports būs gluži uzskatāms – vienlaikus viņa vienā pusē Daugavai turēs smagās zvaigznes Brīvības piemineklī, un otrā pusē snaudīs, saritinājusies zem segas. Inese Valtere-Ūlande ir pirmā tēlniece, kas Lāčplēsim beidzot ļaus aizmukt no visām rūpēm, raizēm un smagajām izvēlēm, uzsēdinās viņu uz motocikla un aizvizinās prom.

Šīgada festivālā piedalīsies arī trīs igauņu mākslinieki Lauris Tamms (Lauri Tamm) un Pevats Kama (Põvvat Kama) sadarbībā ar Hurmetu Mihkelu Ilusu (Hurmet Mihkel Ilus). No 11. līdz 18. jūnijam Rīgas lielākajā smilškastē strādās arī viens no atzītākajiem Krievijas smilšu māksliniekiem Vladimirs Kurajevs.

Lielu un mazu mākslinieku idejas un pieskārienus gaida arī lielā smilškaste, lai kļūtu par neparedzamu, nekūrētu mākslas skati, kurā katra smilšu skulptūra ir pārsteidzoša un aktuāla. Smilšu parka meistardarbnīcās varēs darināt arī krāsainas smilšu mandalas, vēja zvanus, apgleznot akmeņus un vārīt ziepes, kā arī no profesionāļiem pamācīties smilšu veidošanas viltības.

Ceturtdienās, piektdienās un sestdienās parkā plānoti koncerti, dejas, lekcijas, semināri un no jūlija – arī teātra izrādes sadarbībā ar Dirty Deal Teatro.

Smilšu mākslas festivālu rīko biedrība Make Art, kas veidoja arī ledus skulptūru festivālu Make Ice Art Riga šoziem Bastejkalnā. Smilšu skulptūru festivāls iecerēts kā viens no pilotprojektiem Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta – 2014 programmā. Tās ietvaros 2014. gadā tiks veidota lielākā Eiropas smilškaste, kur radīt mākslu gan profesionāli, gan vienkārši priekam.

Mūs atbalsta: Latvijas Gāze, Ramirent, Lattelecom, Swecon, Robert Bosch un viesnīca Red Roofs.

Smilšu parks atrodas uz AB dambja starp Daugavu un viesnīcu Radisson. Pie mums var nokļūt ar sabiedrisko transportu, kas kursē pār Akmens tiltu: tramvajs nr. 2, 4, 5, 10 līdz pieturai Valguma iela (tā var atbraukt gan no centra, gan Pārdaugavas); autobusi nr. 3, 4, 4z, 7, 8, 21, 22, 25, 35, 38, 39, 43, 55; trolejbuss nr. 9 līdz pieturai Kuģu iela (gan no centra, gan Pārdaugavas). Braucot ar personīgo auto, mašīnu bez maksas var atstāt Kuģu ielā, aiz viesnīcas Radisson, vai arī par Ls 2,5 dienā viesnīcas stāvvietā.

Parks atvērts apmeklētājiem no 21. maija līdz 9. septembrim darba dienās no plkst. 10 līdz 21. Piektdienās, sestdienās strādāsim līdz plkst. 22, un pašos karstākajos vasaras vakaros, kad upmalu nemaz negribēsies pamest, pie mums varēs uzkavēties līdz pat pulksten diviem naktī.

Ieejas maksa smilšu parkā pieaugušajiem 2 LVL; bērniem, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 1 LVL; ģimenei – diviem pieaugušajiem un līdz četriem bērniem – 4 LVL. Zīdaiņiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ieeja parkā bez maksas.

Sākot ar nākamo nedēļu jaunumiem parkā varēs sekot arī mājaslapā http://www.makeart.com/ un sociālajos tīklos

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39379191sec.